Регулярне прибирання є ключем до збереження чистоти та затишку в житлі, і існують методи, які дозволять швидко та без зайвих зусиль надати будинку порядок.

Експерт та автор Кей Сі Девіс пропонує свій метод швидкого прибирання, що складається з п'яти кроків. Про це йдеться у матеріалі на сайті NPR.org.

За словами Девіс, людина не існує для того, щоб бути слугою свого простору. Експерт підкреслює, що, навпаки, "ваш простір існує, щоб служити вам. Тому головне - ваш комфорт і затишок у власному будинку.

Прибирання є невід'ємною частиною повсякденного життя, і без підтримки чистоти та порядку будинку неможливо обійтись. Однак можна зробити це заняття менш трудомістким і тимчасовим.

Як швидко прибратися в будинку:

  • Заберіть сміття. Візьміть пакет для сміття та пройдіться по всіх приміщеннях будинку, щоб зібрати всі непотрібні речі.
  • Почніть з миття посуду. Рекомендується починати прибирання саме з цього етапу, використовуючи спеціальні засоби або домашні методи із содою, оцтом та лимонним соком.
  • Заберіть речі. Розсортуйте речі, зібравши в одну купу. Відкладіть брудний одяг у кошик, розкладіть інші речі на свої місця.
  • Розкладіть всі речі на місця. Поверніть книги на полицю, іграшки у спеціальну скриньку, рушники у прання або у ванну, одяг та взуття у шафу.
  • Займіться речами без місця. Зберіть такі речі в одну шухляду, розсортуйте їх, знайдіть для кожної речі своє місце. Якщо нема часу, залиште ящик на потім.

За словами Девіс, після виконання цих кроків прибирання в будинку буде легшим. Повторюйте цю процедуру регулярно, і ви помітите, що справжнє прибирання потребує менше часу та зусиль.

Пам'ятайте, що підтримання порядку в будинку стає простіше, якщо проводити невеликі прибирання регулярно замість того, щоб залишати все на останній момент.

Читайте також:

Просто киньте дрібку солі в унітаз: ця хитрість зробить ваше прибирання набагато швидше та простіше

Як перетворити прибирання житла із звичайної побутової рутини на приємне заняття

Двері та петлі в квартирі тепер точно не скрипітимуть: простий секрет, який вас здивує