Коли ваш пилосос починає нести запах пластмаси, проблему часто складно вирішити звичайним чищенням.

Іноді це пов'язано не із забрудненням фільтрів чи насадок, а з особливостями матеріалів, використаних у дешевих моделях цієї побутової техніки. Внаслідок нагрівання ці матеріали можуть видавати неприємний запах.

Для того, щоб позбавитися цього небажаного аромату, досвідчені господині пропонують простий і ефективний лайфхак. Їм можна скористатися, коли звичайне чищення не приносить очікуваних результатів.

Замість того щоб просто мити фільтри та очищати насадки, спробуйте використати спеції, а саме корицю.

Процедура така: перед початком збирання посипте невелику кількість кориці на килим або підлогу в приміщенні, де ви збираєтеся працювати з пилососом.

Пилосос, виконуючи свою функцію, вбере аромат кориці. Коли при цьому відбувається нагрівання, звільняються її ефірні олії, наповнюючи приміщення приємним запахом. Це просте та доступне рішення може значно покращити обстановку у вашому будинку, особливо якщо ви стикаєтеся із запахом пластмаси від недорогого пилососу.

Однак слід бути обережними, оскільки аромат кориці досить насичений і може бути не всім до смаку.

Якщо цей запах вам не підходить, можливо, варто розглянути варіант придбання якіснішої моделі пилососа, позбавленої подібних особливостей матеріалів.

Читайте також: