Новий рік – це початок нового циклу днів народжень, і вже зараз можна подумати про подарунки для близьких. Експерти з етикету діляться рекомендаціями про те, яких подарунків краще уникати.

Про це пише видання OBOZUA.

Засоби для корекції зовнішності:

Подарунки, спрямовані на поліпшення зовнішності, вважаються недоречними. Набори для відбілювання зубів, барвники для волосся, автозасмага тощо можуть мати на увазі, що людина не виглядає досить добре, що може зіпсувати настрій у день народження.

Косметика:

Косметичні засоби, як для догляду, так і декоративні, не завжди є вдалими подарунками через ризик помилитися з відтінком, типом шкіри або викликати алергію. Краще обмежтеся сертифікатом у магазин косметики.

Парфуми:

Вибір аромату – питання індивідуальне, і те, що подобається одній людині, може викликати дискомфорт в іншої. Краще дізнатися про переваги іменинника або подарувати сертифікат у парфумерний магазин.

Книги для самодопомоги:

Хоча така література може бути корисною, дарувати її на день народження може сприйматися як натяк на проблеми у житті іменинника.

Гігієнічні засоби:

Дезодоранти, зубні пасти, гелі для душу - звичайні предмети, якими важко порадувати. Такий подарунок може бути сприйнятий як натяк на проблеми з особистою гігієною.

Абонемент у спортзал:

Цей подарунок може передавати невірні сигнали та навіть порушувати кордони іменинника. Подібні подарунки можуть натякати на необхідність піклування про себе, що може бути небажаним.