Мандарини – це не лише смачний, а й корисний фрукт. Його плоди багаті на вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, які надають позитивний вплив на здоров'я людини.

Корки мандаринів також містять багато корисних речовин. Вони багатші м'якоттю вітамінами С, А та Е, а також ефірними оліями, пектином, калієм та фосфором.

Детальніше про те, чим корисна шкірка від мандаринів і чому досвідчені господині її не викидають, читайте в нашому матеріалі.

Шкірка від мандаринів корисна для серця, шлунково-кишкового тракту та імунної системи. Вона допомагає:

  • Зміцнювати серце та судини, знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань;
  • Поліпшувати роботу шлунково-кишкового тракту; нормалізувати травлення;
  • Підтримувати імунітет, підвищувати опірність організму до інфекцій.

Висушену шкірку мандаринів можна використовувати як приправу або ароматизатор для напоїв. Також з неї можна приготувати відвар, який має протизапальну та антибактеріальну дію.

Для приготування відвару шкірку мандаринів слід ретельно промити, висушити та подрібнити. Потім 1 столову ложку подрібненої шкірки залити склянкою окропу і настояти 15-20 хвилин. Відвар можна пити по 1/2 склянки 3 десь у день.

Мандарини також корисні дитячого організму. Вони містять необхідні для зростання та розвитку дитини вітаміни та мінерали.

Таким чином, мандарини - це корисний і смачний фрукт, який можна вживати як у свіжому, так і в сушеному вигляді.

Читайте також:

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.

Вам захочеться втекти з дому: чому не можна залишати немитий посуд на ніч

Допоможе звичайна гірчиця: як швидко відмити посуд до ідеального блиску. Про миючі засоби ви забудете