Сережки із золота, срібла носять і дорослі, і діти. Але одна справа - день, друга - ніч. Виявляється, якщо не знімати сережки перед сном, то може виникнути кілька наслідків: вони варіюються від подразнення шкіри та інфекцій. то під час сну вони можуть викликати дискомфорт, що погіршує якість сну, як наслідок – хронічна втома.

А ще важливо пам'ятати, що з практичної точки зору сережки можуть зачепитися під час сну застібкою або декоративним елементом за постільну білизну, одяг або волосся і це може спровокувати втрату прикраси або травму.

Таким чином, рекомендується спати в сережках лише у випадку, коли зроблено новий отвір у вусі. За рекомендацією лікарів, не можна знімати такі сережки протягом 6 тижнів або довше, доки все не загоїться.

У всіх інших випадках важливо враховувати, що в замочках сережок накопичуються бактерії, а в дірочках на вухах, навіть давно сформованих, все одно є вміст: мікроорганізми, сальні залози виділяють піт і так далі. Тому рекомендується періодично протирати спиртовими серветками та самі отвори у вухах.

І справді, лікарі настійно рекомендують знімати сережки на ніч, якщо:

  • модель має гострі, масивні, складні форми, здатні уві сні пошкодити шкіру, нанести подряпини, надірвати мочку вуха, зачепитися за подушку;
  • або існує алергія на метал. І справді, хоча золото і срібло вважаються безпечними матеріалами, проте вони часто містять домішки інших металів, таких як нікель. Він застосовується для міцності і часто викликає у людей подразнення шкіри – алергічні реакції, почервоніння та свербіж.

Крім того, не надягайте на ніч сережки з нікелю, а також довгі або сережки-краплі.

А ще при постійному та безперервному носінні золоті вироби деформуються і ламаються, що під час сну особливо актуально.

Які сережки можна не знімати на ніч
Мінімалістичні срібні та золоті вироби без гострого каміння або виступаючих елементів, такі як сережки-гвоздики або тонкі кільця, можна спокійно залишати на ніч. Золоті та срібні ланцюжки з тонкими ланками та мінімалістичним плетінням також безпечні під час сну.

Думка езотериків

Кожен дорогоцінний метал накопичує енергетику ззовні і погану, і хорошу. Якщо Ви хочете її позбутися - знімайте прикраси на ніч, промивайте їх проточною водою і кладіть в скриньку. Разом із потоками води коштовність втратить накопичений негатив. Вранці одягайте "чисті" сережки із золота, срібла.

Читайте також:

У стилі хакі та незвичайних сережках: як Олена Зеленська виглядала на церемонії з королем Чарльзом

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з'явилася в Раді у стильних окулярах та сережках

Ви притягнете в будинок біди та невдачі: що ні в якому разі не можна дарувати на рік Зеленого дракона

У будинок прийдуть серйозні неприємності: названо дати, в які перед Новим роком не можна стригтися