Практично кожного українця рано чи пізно наздоганяє проблема появи конденсату на склі. При цьому не потрібно нарікати відразу на компанію-виробника, адже, як виявилося, "плакати" можуть навіть найякісніші та найдорожчі вікна. І справді, причин появи конденсату дуже багато.

Не секрет, що багато українців вважають появу конденсату на вікнах суто косметичним недоліком. Однак, це не так, адже надлишки вологи запросто можуть призвести до утворення грибка та плісняви, а це не найкращі сусіди для людини.

Однак зневірятися не варто і про ганчірку теж можна забути, кажуть експерти.

Виявляється, щоб позбавитися конденсату, потрібно лише повернути ручку пластикового вікна під певним кутом. А саме на 45 градусів. Зробіть це прямо зараз, і вода миттєво випарується.

Пояснюється просто. Експерти кажуть, що це положення вікна забезпечує приплив повітря, створюючи мінімальний отвір буквально в пару міліметрів, і ця функція є навіть у найдешевших конструкцій. Мікропровітрювання дозволяє освіжити кімнату і вирішити питання зі скупченням води. Завдяки потокам повітря з вулиці конденсат швидко висохне і в майбутньому не з'являтиметься на склі.

До речі, можна влаштувати мікропровітрювання і не відкриваючи вікна, якщо трохи змінити конструкцію профілю, додавши спеціальний вентиляційний клапан. Такий механізм передбачається віконним профілем і може встановлюватися безпосередньо під час монтажу вікон. За допомогою відкриття та закриття клапана легко зробити додаткове провітрювання.

Провітрювання із застосуванням клапанів:

Автоматичне
Вентиляційний клапан визначає кліматичні умови в приміщенні та самостійно здійснює регулювання, виходячи з показників вологості та температури повітря в кімнаті. Є моделі фурнітури, схожі на функціонал, але більш компактні. Щоб зробити автоклапан менш помітним, встановлення проводять прямо у віконну рукоятку.

З ручним керуванням
У ручному режимі клапан налаштовують, регулюючи приплив повітря за потребою.

Читайте також:

Перевірений спосіб, який працює: що потрібно зробити, щоб взимку у квартирі не потіли вікна

Ви точно здивуєтеся результату: як утеплити вікна на час зими, щоб не задувало холод із вулиці

Не викидайте плівку з бульбашками: як за допомогою цієї штуки утеплити вікна у квартирі