У народі споконвіку широко поширено повірте, що одяг померлої людини після похорону зберігатися в будинку не повинен. Вона нібито здатна спричинити різні біди та хвороби на живих родичів чи навіть інших людей. Ось тільки, як виявилося, позбавлятися потрібно не лише одягу.

Деякі предмети можуть нести більше небезпеки, ніж інші. Так, ні в якому разі не можна залишати речі, які контактували зі смертю - диван/ліжко і постільна білизна, на яких лежав небіжчик. Предмети одягу, які були на ньому, також необхідно знищити – найкраще їх спалити або, як мінімум, викинути.

Речі, які дуже любив покійний і найчастіше носив, також не можна залишити. Вони мають колосальний негативний енергетичний вплив. За великого бажання можна залишити верхній одяг, який померлий рідко носив.

Дуже важливо не чіпати речі покійного протягом перших трьох днів після смерті, а по можливості - почекати сорокаденні поминки. Ті предмети, які ви вирішите залишити, бажано не зберігати у житлових приміщеннях.

Чи можна носити речі померлого родича - поради екстрасенсу

Однак не всі предмети можна ось так просто і легко викинути в бак для сміття. Чи можна носити речі чужої померлої людини, коли це, наприклад, ювелірні прикраси? Також здається проблематичним викинути такі дорогі предмети, як комп'ютер, телефон та інше.

Щоб захистити себе від смертельної енергетики варто провести обряд очищення:

  • предмети, які можна, поливаємо святою водою;
  • якщо це електроніка, то просто протираємо поверхню святою водою;
  • обкурюємо димом свічки із церкви;
  • коштовності потрібно віднести на переплавлення до інших виробів.

Читайте також:

Маразм міцнів. У Росії будуть використовувати порох померлих для салютів

У будинок постукає покійник: чому у квартирі не можна зберігати засушені квіти. Важлива прикмета

Багато хто каже, що це до покійника: чому насправді собака починає рити ями у дворі. Зверніть на це увагу

Що робити, якщо вам наснилася покійна людина і що потрібно зробити