Бідність, самотність, неприємності, скандали – вважається, що це найсприятливіші фактори для появи в будинку тарганів. Ось і виходить, що таргани в будинку - це досить часте і неприємне явище. А ще ці руді шкідники можуть бути переносниками небезпечних хвороб: поліомієліту, холери, кишкових захворювань. При цьому вивести їх нелегко, тому що таргани чудово ховаються і можуть жити без їжі кілька тижнів. Але зневірятися не варто.

Отже, якщо в будинку завелися таргани, то не треба чекати, що вони втечуть до сусідів, бо ці шкідники ніколи не йдуть, а ще дуже швидко розмножуються.

По-перше, добре пам'ятати, що таргани дуже чутливі до запахів. Виявляється, ефірні олії перебивають потрібні комахам запахи і заважають їм просуватися прокладеною стежкою. Як правило, таргани не люблять запахи евкаліпту, чайного дерева, лемонграсу, меліси, герані.

По-друге, як переходити до рішучих дій, потрібно перекрити шкідникам шляху відступу. Для цього потрібно замазати усі тріщини у стінах і натягнути дрібний тюль на вентиляцію.

Зазначимо, що у господарських магазинах продається безліч препаратів для боротьби з комахами, проте результат їхнього використання неоднозначний. Вся річ у тому, що таргани легко адаптуються до інсектицидів – їхній організм виробляє імунітет до хімічної речовини за один-два тижні.
Саме тому час згадати, що таргани не виносять мильні склади. Виявляється, якщо комаха торкнеться розчину порошку, воно неминуче здохне.
Отже, щоб зробити суперзасіб, потрібно 5 літрів води та склянку прального порошку.

Інструкція проста;

  • трохи підігрійте воду;
  • перелийте її в таз;
  • змішайте рідину із засобом для прання;
  • доведіть склад до однорідного стану, а потім обробіть їм кухонні меблі, плінтуси та підлогу.

Крім цього, можна змішати пральний порошок з крихтами печива і розкидати "ласощі" по темних кутах. Таргани із задоволенням їм пригостяться, але пережити перекус не зможуть.

Експерти кажуть, що після такого непрохані гості згинуть уже за добу. Якщо ж вам попалися невбивні особини, повторіть обробку ще раз. Цього точно буде достатньо, щоб позбутися комах.

Читайте також:

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Як позбутися тарганів на кухні та в квартирі: народні хитрощі, які перевірені роками

До цього могли здогадатися тільки в СРСР: навіщо у радянських квартирах робили вікно між ванною та кухнею

Є на кожній кухні: названо три простих засоби, які швидко видаляють чайний наліт із чашки