Штучні ялинки можуть бути небезпечними для здоров'я людини.

Так, при їх виробництві можуть використовувати токсичні компоненти, включаючи хлор та фталати. У звичайному стані та в невеликих кількостях це безпечно, проте при нагріванні або зношуванні вони можуть виділятися та потрапляти у навколишнє середовище, пояснив лікар. Вдихання виділень хлору може загрожувати хімічними опіками легень, фталати можуть спричинити подразнення дихальних шляхів, шкіри та очей, а також впливати токсинами на печінку, нирки та нервову систему.

«Штучні ялинки часто провокують напади алергії та навіть астми. Це пов'язано з матеріалами, з яких виготовлена ​​ялинка, а також з пилком або пилом, який накопичується на ній. Люди з алергією на пилок або астмою можуть відчувати дискомфорт поблизу штучної ялинки. У таких випадках рекомендую регулярно чистити та протирати ялинку, щоб зменшити кількість алергенів на ній», — зазначив лікар.

Окрему небезпеку штучні ялинки можуть становити для дітей, тому що дрібні частинки матеріалів, з яких вони виготовлені, можуть відвалитися і потрапити в рот або ніс дитини.

Читайте також:

Довгі канікули та навчання без смартфонів: що чекає на дітей у новому навчальному році. Батькам на замітку

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Можна потрапити на 41 тисячу штрафів: українцю виписали величезну суму після газової перевірки