Ніхто не заперечуватиме, що пральна машинка давно і міцно увійшла в наш побут. Ще б пак, це чудовий винахід звільнив людину від тазиків, пральних дощок, спини, що не розгинається, і стертих рук. Сьогодні довірити турботам машини можна речі з будь-яких тканин, головне – щоб їх можна було прати і за розмірами та вагою вони не перевершували б можливості пральної машини.

При цьому мало хто замислюється про те, що навіть у вимкненому стані цей агрегат вимагає особливого ставлення до себе. А більшість українок при використанні машинки щоразу роблять одну і ту ж фатальну помилку.

Так, стало відомо, що з технічної точки зору, якщо машинка вимкнена, то її дверцята повинні бути злегка відчинені після завершення процесу миття речей.

Уся справа в тому, що під час віджиму частина води все одно залишається в барабані навіть найсучасніших моделей, повністю вода ніколи не зливається. Як правило, вода залишається в самому барабані і в гумових прокладках навколо люка.

І якщо воду з барабана вбере білизна, яка там ще лежить, то в гумовому обіді навколо люка вона залишиться до тих пір, поки не висохне, або хтось її не витре.

Це означає, що в пральній машинці завжди вологе середовище, навіть коли апарат вимкнений. При закритих дверцятах вже через 10 годин у машині почнуть з'являтися бактерії. Як результат - досить швидко утворюється пліснява та затхлий запах.

Працівники хімчисток запевняють, що саме дверцята – найпроблемніша деталь будь-якого апарату, як побутового, так і промислового.

До речі, дуже добре відкривати і відсік для порошків – це покращує вентиляцію загалом.

До речі, постійна вологість усередині пральної машинки також призводить до корозії металевого барабана. І термін експлуатації цього незамінного побутового помічника значно скоротиться.

Читайте також:

У будинок буде притягувати лиха і невдачі: в які дні краще відмовитися від прання

Як повернути білому одязі колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей: проста хитрість, яка працює

Краще його не включати: названо причину, через яку режим швидкого прання може загробити пральну машинку

Хитрощі, які вам допоможуть: що зробити, щоб пральна машинка не стрибала під час прання