Газована мінералка - це простий та ефективний спосіб зробити котлети більш пишними, соковитими та смачними. Вона допомагає спеціям розкритися яскравіше та покращує текстуру фаршу.

Докладніше про те, для чого у фарш для котлет додають мінеральну воду, читайте в нашому матеріалі.

Як працює газована мінералка

Вода, що містить газ, має підвищену здатність утримувати вологу. Це означає, що вона допоможе фаршу залишатися соковитим навіть при жарінні. Крім того, газовані бульбашки повітря роблять фарш більш повітряним та пишним.

Як додати газовану мінералку у фарш

На 600-700 г фаршу вам знадобиться близько 100 мл газованої води. Змішайте всі інгредієнти та залиште фарш на 30-40 хвилин, щоб він настоявся. За цей час мінеральна вода вбереться у фарш і зробить його м'якшим та ніжнішим.

Додаткові поради щодо приготування котлет із газованою мінералкою

  • Якщо ви використовуєте солону мінералку, зменшіть кількість солі у фарші.
  • Для аромату можна додати до фаршу трохи сухої зелені або спецій.
  • Перед смаженням котлет обваляйте їх у панірувальних сухарях або борошні.

Як покращити смак котлет

Окрім газованої мінералки, є ще кілька способів покращити смак котлет. Ось кілька порад:

  • Додайте у фарш овочі. Це може бути цибуля, морква, кабачки, баклажани, гриби або інші овочі до смаку.
  • Приготуйте фарш із яловичини та свинини. Таке поєднання зробить котлети більш соковитими та ароматними.
  • Додайте у фарш трохи сиру. Це надасть котлетам пікантного смаку.

Читайте також:

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали.

Вам захочеться втекти з дому: чому не можна залишати немитий посуд на ніч

Допоможе звичайна гірчиця: як швидко відмити посуд до ідеального блиску. Про миючі засоби ви забудете