Вважається, що біля будинку не можна садити отруйні рослини (щоб уникнути отруєння не тільки дітей і тварин, а й дорослих), алергени, опіати, а також квіти, дерева та чагарники з різким неприємним запахом. Ще в цей список можна додати бур'яни, що швидко розростаються. Туя не потрапляє в жодну з перелічених вище категорій, але при цьому існує низка забобонів, через які власники присадибних ділянок не наважуються на посадку цього чудового дерева.

Так, існує повір'я, що туя притягує негативну енергію хвороби.

А ще про цю рослину ходить погана слава вбивці свого господаря. Вважалося, що як тільки розмір дерева досягне зростання людини, що посадила його, той може сильно захворіти або навіть померти. Якщо ж з людиною нічого не трапилося, то ще рано розслаблятися… Адже було й інше переконання. У ньому йшлося про те, що тільки хвойні дерева переростуть дах будинку, тут обов'язково станеться якась страшна подія. Наприклад, пожежа.

Уся справа в тому, що з давніх-давен туя вважається символом світу мертвих. Наші пращури вірили, що цьому дереву, яке символізує смуток і скорботу, місце виключно на цвинтарі, а не поблизу живих людей.

А ще багато людей досі вірять у те, що хвойні дерева здатні «вижити» чоловіка з дому. Тобто, звичайна туя або ялина, що ростуть біля будинку, призводять до частих сварок та нещасних стосунків. Зрештою, чоловік не витримує несприятливої ​​атмосфери і йде з родини. А жінка не розуміє, коли і чому все пішло не так.

Самотнім дівчатам взагалі не можна садити таке дерево, бо воно відлякуватиме всіх наречених.

Ну а для тих, хто в прикмети і забобони не вірить, нагадаємо, що аромадендрин, що міститься в хвої туї, має сильну антимікробну дію, тому висадка туї на ділянці сприятиме зменшенню кількості сезонних застуд. А ще завдяки властивості хвої накопичувати в собі заряд статичної електрики, дерево служить "природним пилососом", що притягує до себе пил і знижує його кількістю в повітрі. Крім того, густа крона рослин, висаджених у вигляді живоплоту, створює прекрасну захисну смугу, що знижує рівень міського шуму та вихлопних газів автотранспорту.

Читайте також:

Перестануть цвісти і почнуть обсипатися: які рослини в жодному разі не можна садити поряд з трояндами

Дихати відразу стане легше: названа рослина, яка відмінно очищає повітря у квартирі. Обов'язково посадіть

Навесні це вам знадобиться: які рослини допоможуть позбутися кротів на дачі або городі

Це потрібно зробити вже зараз: які рослини потрібно накрити, щоб їх не занапастили холоду