Наші пращури говорили, що деякі рослини близько до будинку садити не варто. І справді, є рослини, висаджування яких може спричинити проблеми — або із самопочуттям, або із законом.

Лютик

Назва нешкідлива, вигляд необразливий, але насправді ці жовті квіточки небезпечні для людини. Виявляється, їдкий сік жовтців може викликати опіки, якщо потрапить у око - сліпоту, хоч і тимчасову. Тільки уявіть, що симпатична квітка зірвала дитину і вирішила спробувати на смак.

До речі, суттєві сумні наслідки можуть виникнути у свійських тварин, якщо вони випадково проковтнуть листок або квітку рослини.

Беладона

Назва красива, а ось рослина - підступна через серйозну отруйну начинку. Так, у разі потрапляння в організм Беладонна викликає неабияке збудження, іноді марення і галюцинації. Крім того, можуть статися тахікардія, судоми, світлобоязнь та ще багато інших неприємних моментів. Справа в тому, що в Белладон міститься атропін, який може викликати неконтрольовані напади агресії.

Вовче лико

Ще його називають Плоховець, Вовчоягідник – наші предки знали, як позначити рослину, щоб вказати на її токсичність та небезпеку. Він перший зацвітає серед чагарників, тому так спокусливо мати його на своїй ділянці. Але бійтеся його!

У ньому отруйно все – листя, квіти, плоди. Навіть попадання пилу з кори може спричинити подразнення дихальних шляхів та слизової оболонки.

Наперстянка

Красиві яскраві квіти привертають увагу, чому так і хочеться зірвати їх, принести додому в букеті. Категоричне – ні! Це отруйна рослина, що містить речовину, що сильно впливає на серце.

Хоча заради справедливості скажемо, що деякі види наперстянки є лікарськими та використовуються у фармації. Але це знають лише фахівці, тому жодної самодіяльності у поводженні з цією рослиною!

Бузина

Ягоди цієї рослини бувають червоного та чорного кольорів, тому треба бути уважним при взаємодії з ними. Справа в тому, що чорні ягоди мають корисні лікувальні властивості, їх можна вживати.

А ось ягоди червоного кольору – категорично не можна, від унітазу не відірветься згодом! Вони навіть своїм зовнішнім виглядом сигналізують, мовляв, обережно це небезпека.

Пролісок

Пролісок чудово виглядає тільки в лісі та на альпійських гірках. Його квіти містять лікарську речовину, що застосовується у фармації. Якщо воно потрапить до рота людині, то здатне викликати нудоту та блювання, а у великих дозах – проблеми з нирками. Стережіться!

Благоустрій території

Цей «світлого травня привіт» прекрасний лише в букетах та у складі парфумів. На клумбах його садити не можна, оскільки рослина дуже небезпечна для людей та тварин. У його стеблах, квітах і ягодах міститься речовина, що є отрутою рослинного походження, яка при попаданні всередину може спричинити проблеми зі здоров'ям.

Читайте також:

Їх обов'язково потрібно тримати у квартирі: названі рослини, які захищають від пристріту та заздрощів

Перестануть цвісти і почнуть обсипатися: які рослини в жодному разі не можна садити поряд з трояндами

Дихати відразу стане легше: названа рослина, яка відмінно очищає повітря у квартирі. Обов'язково посадіть

Навесні це вам знадобиться: які рослини допоможуть позбутися кротів на дачі або городі

Це потрібно зробити вже зараз: які рослини потрібно накрити, щоб їх не занапастили холоду