Уникайте нарізного хліба, якщо вам дороге ваше здоров'я. Хоча такий вид хліба, представлений скибками на прилавках магазину, може здатися зручним і доступним за ціною, його придбання пов'язане з серйозними недоліками, які варто враховувати.

Насамперед, слід зазначити, що нарізний хліб схильний до швидкого процесу усихання і псування.

На відміну від цільного буханця, у якого псування протікає повільно, нарізані скибочки швидко втрачають вологу, що веде до їх швидкого погіршення і втрати смакових якостей.

Крім того, придбання нарізного хліба підвищує ризик розвитку цвілі, особливо, якщо зберігати його в упаковці.

Цвіль, що бере початок через високу вологість і щільну упаковку, не тільки погіршує якість хліба, але і становить небезпеку для здоров'я, викликаючи серйозні отруєння.

Не варто забувати і про те, що при нарізці часто використовується спеціальна олія, яка не завжди відрізняється високою якістю.

Деякі виробники, щоб продовжити термін придатності хліба, додають до його складу шкідливі консерванти, які можуть негативно вплинути на організм.

Щоб уникнути вищезгаданих негативних моментів і насолоджуватися свіжістю та корисними властивостями хліба, рекомендується віддавати перевагу цільному буханцю. Наріжте її скибочками в міру необхідності, і ви зможете уникнути проблем, пов'язаних з нарізним хлібом.