Посадка озимого часнику – це один із найважливіших етапів у вирощуванні цієї культури. Від правильного вибору часу посадки та підготовки ґрунту залежить майбутній урожай.

Докладніше про те, що названо найкраще добриво для озимого часнику, від якого він виростає великим, читайте у нашому матеріалі.

Терміни посадки

У більшості регіонів Росії озимий часник висаджують із кінця вересня до середини жовтня. Однак точні терміни посадки можуть змінюватись в залежності від кліматичних умов конкретного регіону.

Підготовка ґрунту

Гряди для посадки озимого часнику повинні бути розташовані на сонячній, добре дренованій ділянці. Ідеальними попередниками для часнику є огірки, кабачки та бобові культури. А ось цибулю краще не висаджувати після часнику.

Перед посадкою ґрунт необхідно перекопати і внести до нього органічні добрива, наприклад, компост чи перегній. У день посадки можна внести деревну золу, яка є відмінним джерелом калію та інших корисних мікроелементів.

Схема посадки

Озимий часник висаджують рядами з відривом 25-30 див друг від друга. Відстань між зубчиками у ряді має становити 10-15 см. Глибина посадки – 5-7 см.

Догляд за посадками

Протягом осені та зими грядку з озимим часником необхідно регулярно прополювати та мульчувати. Навесні, після сходу снігу, слід провести підживлення азотними добривами.

При дотриманні всіх правил посадки та догляду озимий часник порадує вас чудовим урожаєм наступного року.

Читайте також:

Ви будете здивовані результатом: навіщо на ніч в унітаз кладуть зубчики часнику

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай