Огірки – це одна з найпопулярніших овочевих культур у нашій країні. Вони невибагливі у догляді та дають гарний урожай. Однак на початку осені плодоношення огірків зазвичай закінчується. Досвідчені городники знають, що продовжити плодоношення огірків до кінця вересня можна, піджививши їх янтарною кислотою.

Докладніше про те, чим потрібно підгодувати огірки, щоб урожай був навіть у вересні, читайте в нашому матеріалі.

Бурштинова кислота – це натуральна речовина, яка міститься у всіх живих організмах. Воно має безліч корисних властивостей, у тому числі:

  • Покращує обмін речовин
  • Підвищує стійкість рослин до хвороб та несприятливих умов
  • Уповільнює старіння рослин

Для підживлення огірків янтарною кислотою необхідно приготувати розчин з 1 таблетки препарату і 10 літрів теплої води, що відстоялася. Розчин слід ретельно перемішати та полити їм огірки під корінь.

Бурштинова кислота починає діяти дуже швидко. Вже через кілька днів ви помітите, що рослини стали виглядати здоровішими та свіжішими. Нові плоди з'являтимуться до кінця вересня.

Бурштинову кислоту можна купити в аптеці, магазинах товарів для саду та городу, а також в інтернет-магазинах. В аптеці янтарна кислота зазвичай продається у вигляді таблеток або капсул.

Таким чином, підживлення огірків янтарною кислотою - це простий та ефективний спосіб продовжити їхнє плодоношення до кінця осені.

Читайте також:

Ви будете здивовані результатом: навіщо на ніч в унітаз кладуть зубчики часнику

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай