Ніхто не заперечуватиме, що на сьогоднішній день засмічення каналізації – одна з найбільших проблем, з якою найчастіше стикаються домовласники. Адже це не тільки неприємний запах у будівлі, а й цілий набір небезпечних мікроорганізмів, які розмножуються у водопровідній системі. Якщо співробітники комунальної служби не поспішають приїжджати на виклик, панікувати не потрібно - існує кілька ефективних способів, як прочистити каналізацію від жиру.

І справді, найпоширеніший спосіб чищення труб на кухні в домашніх умовах передбачає використання оцту та соди. Вся справа в тому, що, як правило, там слив засмічується жиром та залишками їжі, з якими якраз і впорається сода.

Усунення забруднень у трубопроводі оцтом та содою передбачає такі дії:

  1. У зливний отвір насипається 150 г соди, а зверху заливається така ж кількість оцту.
  2. Отвір обов'язково закривається пробкою, щоб піна не проходила назовні.
  3. p align="justify"> Єдка піна, яка є результатом хімічної реакції компонентів, ефективно роз'їдає всілякі засмічення, усуваючи їх.
  4. Через годину на слив потрібно вилити кілька літрів окропу.

важливо!

  • Окріп можна використовувати, якщо у вас металеві труби. Якщо ж труби із пластику, температура води не повинна перевищувати 80°С.

До речі, якщо соди в будинку раптом не виявилося, але є Алка-Зельтцер, він теж зможе прочистити помірно забитий сифон. Закиньте в зливний отвір пару пігулок Алка-Зельтцер, а потім залийте 1 склянку оцту. Через 2 хвилини спустіть гарячу воду на повну силу, щоб допомогти проштовхнути бруд. Цей засіб має ще один бонус – неприємний запах з раковини зникне.

Як прочистити каналізацію тросом

Зазвичай у туалеті каналізація забивається чимось жорстким, наприклад, ганчіркою, яку змили з необережності.

Як прочистити каналізацію у туалеті? Просто скористайтесь тросом. Для цього:

  • Обережно введіть трос у трубу і почніть рух углиб, докладаючи невеликого зусилля. Рухи, що обертаються, можуть допомогти зруйнувати засмічення.
  • Якщо трос важко рухається або застрягає, не чиніть занадто великого тиску, щоб уникнути пошкодження труб.
  • Поступово виймайте трос, відчуваючи опір по дорозі. При цьому він може виймати залишки засмічення та очищати труби.

Ще один спосіб, як прочистити каналізацію у приватному будинку – скористатися вантузом або туалетним плунжером. Це простий і доступний засіб, який допоможе видалити маленькі засмічення в туалеті або раковині. Створіть ущільнення між плунжером та отвором і робіть різкі рухи вгору-вниз.

Читайте також:

І не доведеться викликати сантехніка: як за допомогою нехитрих засобів прочистити каналізацію у будинку

Допоможе ложка та рідке мило: як без сантехніків швидко прочистити раковину, коли вона забилася

Секрет радянських сантехніків: як через 10 хвилин прочистити забиті труби без будь-якої хімії та троса