Так, стало відомо, що додаючи кавун, як підживлення, ви забезпечуєте курку фосфором і кальцієм.

Крім того, біологи кажуть, що у складі кавунової шкірки містяться:

  • вітаміни групи А, С, В та D;
  • глюкоза;
  • сахароза;
  • фолієва кислота;
  • залізо;
  • мідь;
  • фтор;
  • йод;
  • калій;
  • магній.

ВАЖЛИВО: корисні речовини містяться не тільки в скоринках, а й у насіннях, які особливо важливі для нормального функціонування організму курки-несучки. Їх можна навіть засушити на зиму, і в холодну пору року періодично давати курям.

Чи можна їсти кавунові кірки постійно

Птахівники кажуть, що перетворювати шкірку кавуна на один із повноцінних прийомів їжі, тим більше, безконтрольно, не варто - це нашкодить птиці. Краще виробити графік і давати кірки час від часу, додаючи в корм як підживлення.

Рецепт простий: розрізаєте шкірку кавуна на кілька дрібних частин, щоб курці було зручно ласувати нею. Можна давати разом з м'якоттю та насінням – так навіть краще.

Королева новорічного столу: рецепт ніжної маринованої курки, запеченої у тісті. Це варто спробувати

Готується без майонезу: рецепт святкового салату "Зваблива" з копченою куркою та пекінською капустою