За часів СРСР нікого не дивувало наявність солі в олії на кухнях в українських будинках, як зараз, а було результатом одного з лайфхаків мудрих українок.

Ніхто не заперечуватиме, що рослинна олія – продукт, який використовується на кухні практично щодня: для смаження, гасіння, приготування салатів.

У наш час воно випускається в герметичній тарі і його можна без проблем купити в будь-який час у кожному супермаркеті, тому немає потреби робити великих запасів на користь.

А ось за часів СРСР у магазинах продавали соняшникову олію нерафіновану та із запахом. Більше того, його продавали на розлив. Підходиш до прилавка і продавщиця з величезної алюмінієвої каструлі великим ополоником у вигляді літрового алюмінієвого кружки з довжиною ручкою наливала в трьох літрову банку або пляшку через лійку олію.

У відділі стояв стійкий запах цієї соняшникової олії. Та й удома аромат олії завжди був присутній, коли хтось щось готував, смажив рибу на сковорідці чи робив салат.

Не дивно, що досвідчені господині в ті часи до соняшникової олії обов'язково додавали сіль, для того, щоб довше зберігати великі запаси, а також щоб олія не починала гірчити і псуватися.

До речі, масло швидше зіпсується і набуде неприємного присмаку через часті високі температури. Саме тому будь-яку соняшникову олію не можна зберігати поруч із плитою або в кухонній шафці, на яку потрапляють сонячні промені.

Так, оптимальне місце для соняшникової олії – прохолодне та захищене від світла. Ідеальна температура зберігання для олії: +10...+15°С.

А щоб продовжити термін зберігання олії, продукт найкраще зберігати у скляній тарі. Термін зберігання соняшникової олії в закритій пляшці становить один рік, а ось після відкривання тари терміни помітно скорочуються - до 4 тижнів.

Читайте також:

Як відрізнити якісне вершкове масло від підробки: ці хитрощі повинен знати кожен

Результат вас точно здивує: для чого лимон відразу після покупки потрібно протерти олією

Не всі господині це знають: як зберігати вершкове масло, щоб воно не псувалося кілька тижнів

Як дуже швидко відрізнити натуральне вершкове масло від підробки: прості хитрощі