Психолог Ірина Грекова та бізнес-тренер Віра Фішингер пояснюють, як правильно формулювати та загадувати бажання у новорічну ніч, щоб вони справдилися.

По-перше, ніколи не варто загадувати бажання за інших людей, навіть найближчих.

Нехай вони самі обирають, що їм краще. Адже те, що здається вам благом для них, насправді може не підходити або навіть нашкодити. Наприклад, мрія матері про онуків може увійти в суперечність із планами доньки. Ваше бажання також забирає енергію та внутрішні ресурси людини, які могли б піти на виконання її власних мрій. Тому краще зосередитися на своїх цілях та не намагатися керувати долями інших.

По-друге, уникайте в бажаннях частки "не".

Підсвідомість її просто ігнорує, і виходить бажання з точністю навпаки. Психолог Ірина Грекова наводить приклад: бажання "не хочу хворіти" насправді буде сприйнято як "хочу хворіти". Натомість краще використовувати позитивні формулювання без заперечення. Наприклад, "я абсолютно здорова" або "у мене міцний імунітет".

По-третє, категорично заборонено загадувати погані речі на адресу інших людей, навіть якщо ви сильно ображені на них.

Це не принесе їм шкоди, але повернеться до вас самим, погіршивши карму і життя. Набагато корисніше побажати людині чогось хорошого, наприклад мудрості, терпіння, кохання. Тоді і ви отримаєте те саме у відповідь за законом тяжіння.

Загадуючи про любов конкретної людини, ви ризикуєте насильно змусити її почуття. Краще чесно зізнатися йому у симпатії та дати вибір: відповісти взаємністю чи ні.

При загадуванні нової роботи також важливо не конкретизувати посаду та місце, а сформулювати загальні параметри, які ви хотіли б отримати: цікаві завдання, гідну зарплату, хороший колектив тощо. Те саме стосується пошуку другої половинки: не варто прив'язуватися до параметрів, а довірити вибір Всесвіту.

Нарешті, просячи просто "багато грошей" ви ризикуєте їх неправильно витратити і знову залишитися без засобів для існування.

Краще сфокусуватися на тому, як ваші таланти, досвід та праця можуть принести стабільний дохід та забезпеченість.

Коротше кажучи, формулюйте бажання позитивно, не конкретизуючи деталі того, як саме вони мають здійснитися. Довіртеся Всесвіту – і тоді все вийде!

Читайте також: