Всім відомо, що надмірна вологість у приміщенні призводить до негативних наслідків. Найнеприємніші з них – поява колоній плісняви ​​та грибків на стінах. Особливо часто ці явища спостерігаються в панельних будинках, біля стін, що стикаються з вулицею.

Можна по-різному боротися за відновлення нормального довкілля (а нормальною вважається вологість повітря від 40 до 55%).

· Часто відкривати вікна, провітрюючи приміщення;

· Використовувати додаткові обігрівальні прилади, що підсушують повітря;

· витравлювати цвіль хімічними препаратами.

ТОП 5 домашніх помічників у боротьбі з надмірною вологістю:

Тілландсія, або «квітка без коріння». Крім темно-зеленої густої крони та яскравого суцвіття, відрізняється дивовижною властивістю швидко розвиватися у вологому середовищі. Відсутність коренів компенсує здатність всмоктувати воду безпосередньо з повітря.

Папороть звичайна. Найдавніша на землі рослина, природний регулятор рівня вологості, підвищення якої реагує швидким зростанням. Навіть один кущ папороті здатний регулювати вологість у великій кімнаті. До того ж, іноді цвіте.

Плющ. Вічнозелений помічник, який прийнято розташовувати високо на стінах. Гірлянди листя, що звисають, втягують всю надмірну вологу, що піднімається до стелі. «Посадивши» плющ у холодному кутку, можна бути впевненим, що ні цвіль, ні грибок там не приживеться.

Спатифілум. Водохліб, якому все одно звідки витягувати воду: з ґрунту або з повітря. І з тим і іншим він (чи все-таки вона?) справляється чудово! Якщо встановити кущ спатифіллуму біля варильної плити, він поглинатиме пар не гірше за заводську витяжку. Але потрібно забезпечити добрий доступ денного світла.

Хамедорея – карликова пальма, завезена до нас із тропічних країн. Багатовікова еволюція привчила рослину вбирати і зберігати воду всіма можливими способами.

Читайте також:

Будуть суцільні проблеми: названо небезпечні рослини, які не можна садити на дачі

Їх обов'язково потрібно тримати у квартирі: названі рослини, які захищають від пристріту та заздрощів

Перестануть цвісти і почнуть обсипатися: які рослини в жодному разі не можна садити поряд з трояндами

Помилка, через яку на дачі буде все в'янути: під які рослини в жодному разі не можна висипати золу