Купуючи яйця, досвідчені господині звертають увагу на кілька важливих факторів, які забезпечують якість продукту:

Термін придатності.

Перевірте термін придатності на упаковці.

При температурі від 0 до +20°С яйця зберігаються придатними до 25 днів.

При температурі від 0 до -2°С свіжість зберігається до 90 днів.

Миті яйця мають обмежений термін зберігання – 12 днів.

Умови харчування.

Не зберігайте яйця в холодильнику поруч із продуктами із сильним запахом, наприклад рибою, щоб яйця не вбирали небажаний аромат.

Перевірка лотка.

Відкрийте лоток для перевірки цілісності яєць.

Зверніть увагу на розмір яєць, оскільки невідповідності можуть свідчити про потенційне шахрайство.

На птахофабриках яйця укладають загостреною стороною донизу та закругленим краєм вгору. Якщо деякі яйця знаходяться на протилежному боці, може виникнути можливість заміни.

Зважаючи на ці фактори, покупці можуть бути впевнені, що отримують свіжі та високоякісні яйця, не стаючи жертвою обманних дій.

Перевірка терміну придатності, умов зберігання та цілісності яєць – ключові кроки на шляху до розумної та усвідомленої покупки.

Читайте також:

Краще відразу відкладіть гроші, щоб потім не шкодувати: скільки доведеться заплатити за квадратні метри вашої квартири

Аромат змусить облизуватися навіть сусідів: рецепт піци-рулета з індичкою, шинкою та сиром

Шойгу вже боїться говорити про це Путіну: названі масштабні втрати РФ лише за один тиждень

Не гірчатиме і не помутніє: для чого багато господинь кидають дрібку солі в пляшку з олією