Рослинна олія – про дин із незамінних продуктів на нашій кухні. Ще б пак, вона використовується на кухні практично щодня: для смаження, гасіння, приготування салатів. Саме тому господині люблять завжди тримати його під рукою, поряд із плитою. Але мало хто замислювався про те, що якщо неправильно зберігати цей рослинний продукт, то не лише зменшуються його корисні якості, а й у нього змінюється смак, запах та з'являється осад.

І справді, якщо у соняшникової олії з'явився темний осад, неприємний затхлий запах і прогорклий смак, воно вважається зіпсованим.

Так, наприклад, гіркота в соняшниковій олії може з'явитися через процес окислення, особливо якщо продукт піддається тривалому впливу повітря і світла.

Як прибрати гіркоту в олії - народний метод

Для цього необхідно змішати олію з гарячою водою (але не з окропом!) у співвідношенні 1:1. Після цього збийте масло блендером, поки не вийде емульсія. Залишіть суміш на деякий час. Буквально через півгодини або годину олія та вода розшаруються, а гіркота має піти.

важливо!

  • Якщо масло все ще гірке, то краще не вживати його в їжу.

Спосіб №2

Налийте олію в сковороду і прокип'ятіть. Потім додайте в нього одну велику цибулину (вона повинна трохи підсмажитися). Коли олія охолоне, перелийте її в пляшку. Вже до холодного продукту додайте чайну ложку кам'яної солі. Через тиждень-два гіркота має піти.

Спосіб №3

Щоб позбутися гіркоти в соняшниковій олії, також можна покласти в ємність з цією олією (банку, пляшку, сулію) свіжу очищену моркву. Вважається, що помаранчевий овоч не тільки позбавить олію від неприємної гіркоти, але й втягне всі сторонні запахи.

Читайте також:

Як відрізнити якісне вершкове масло від підробки: ці хитрощі повинен знати кожен

Результат вас точно здивує: для чого лимон відразу після покупки потрібно протерти олією

Не всі господині це знають: як зберігати вершкове масло, щоб воно не псувалося кілька тижнів

Як дуже швидко відрізнити натуральне вершкове масло від підробки: прості хитрощі