Грошове дерево – це не лише гарна рослина, а й символ фінансового благополуччя. Але щоб вона принесла людині удачу, треба знати, де її розмістити.

Коли вирішуватимете, де поставити доларове дерево, пам'ятайте одне важливе правило – його необхідно тримати подалі від прямих сонячних променів.

Крім цього, не можна залишати рослину на протягах і не піддавайте її впливу температур нижче +20-25 градусів за Цельсієм, особливо взимку, коли температура не повинна опускатися нижче за +18 градусів за Цельсієм.

Влітку дерево можна винести на балкон, щоб воно обросло новими листочками та зміцніло.

Що ж до того, куди потрібно ставити грошове дерево по фен-шуй, то фахівці в цій галузі кажуть, що це має бути частина будинку, що виходить на південний схід – сектор багатства та процвітання. Таке розташування допоможе посилити фінансові енергії та залучити у ваше життя більше достатку.

Є ще кілька правил, яких слід дотримуватись при розміщенні грошового дерева:

  • не повинно бути в кімнаті, де немає вікон або там, де немає природного світла;
  • не повинно стояти на місці, де часто проходять люди, щоб уникнути випадкових торкань чи перевертнів;
  • найкраще розміщувати в керамічному або глиняному горщику, оскільки ці матеріали сприяють збереженню землі, а це є запорукою благополуччя та процвітання.

Правда, якщо ви хочете дотримуватися всіх практик, бажано не використовувати червоний колір в обробці кімнати, що охоплює зону багатства. Вибирайте поєднання фіолетових або пурпурових відтінків та зелений колір.

Де не можна тримати грошове дерево

Не вирощуйте цю рослину у приміщенні, де ви проводите багато часу. Відповідь на запитання, чи можна тримати грошове дерево у спальні чи на кухні, очевидна – ні. У спальні вона буде шкодити вам поступово, а на кухні може призвести до гострого отруєння.
Так, найкраще розміщувати грошове дерево в кімнаті, яка пов'язана з фінансами: кабінет, офіс, вхідна зона і т.д.