Відповідно до старовинного японського методу шиацу, наше тіло має точки входу та виходу для позитивної та негативної енергії. Стимулюючи ці зони, можна не лише позбутися різних хвороб, але й відтермінувати старіння та уникнути появи зморшок.

Про це пише TSN.

Того ж висновку дійшли й у сучасній медицині. Медики стверджують, що ці особливі точки краси знаходяться там, де м'язи обличчя втомлюються найбільше з віком, спричиняючи зморшки та зміни овалу обличчя. Для самостійної профілактики старіння важливо знати основні точки масажу.

Наприклад, для гладкого чола рекомендується масажувати три основні точки в зоні міжбрів'я. Одна з них, в центрі між бровами, вважається "третім оком". Вона сприяє розслабленню м'язів гордіїв, що підтримує тонус чола. Дві інші точки - поблизу країв брів - допомагають розслабити парний м'яз, що піднімає брови, уникнути вертикальних зморшок та їх "нависання".

Для очей рекомендується масажувати точки біля "хвостиків" брів та зовнішніх кутиків очей для розслаблення кругового м'яза ока. Це допомагає уникнути "гусячих лапок" і зробити погляд виразнішим. Також, масаж верхніх повік сприяє вирівнюванню тонусу м'язів і покращенню кровообігу, запобігаючи темним кільцям та набрякам.

Для щік рекомендується масажувати три точки по нижньому краю вилиць, що допомагає повернути тонус м'язам і уникнути "звисання" щік. Точки для масажу знаходяться біля основи носа, і їх масаж допомагає створити високі й чіткі вилиці.

Важливо також масажувати точки від носогубних складок і для губ, щоб уникнути вертикальних зморшок. Масаж куточків губ і навколо верхньої губи допомагає повернути пружність цих ділянок, зробити губи пухкішими та попередити виникнення зморшок.

Шукайте точку під нижньою щелепою для підтримання чіткого овалу обличчя. Масаж цієї точки сприяє підтримці тонусу м'язів у цій області.

Використовуючи ці методи, ви можете стимулювати точки молодості, щоб мати вигляд на 10 років молодший.

Читайте також:

Натерли «батут» до блиску: Настя Каменських у білизні показала тіло після масажу

Масажний салон "каченята": в мережі регочуть над котом, по якому топчуться лапками маленькі каченята

Котяча гармонія. Мережу розчулив кіт, який робить масаж своїй кішці