Високий кров'яний тиск турбує багатьох. Воно може з'явитися зненацька, коли у вас немає під рукою відповідних препаратів. Однак є прості методи, які можуть допомогти впоратися із цією проблемою на момент.

Про це повідомляє Styler.

Застосуйте глибоке дихання. Сідаючи в зручне положення, зосередьтеся на диханні, намагаючись дихати через живіт, а не груди. Зробіть затримку дихання на 5-7 секунд, щоб покращити кровообіг та знизити тиск.

Охолодіть руки. Обдайте руки прохолодною водою на 1-2 хвилини, це може знизити частоту серцевих скорочень. До того ж обмийте обличчя холодною водою.

Пийте чай із м'ятою. Якщо ви відчуваєте, що стрес спричинив підвищений тиск, рекомендується пити чай з м'ятою. Це допоможе знизити тиск на 15-20 одиниць. Якщо у вас немає м'яти, спробуйте зелений чай, який також сприяє розширенню судин.

Чим небезпечний високий тиск?

Високий артеріальний тиск, або артеріальна гіпертензія, є однією з найпоширеніших проблем кардіології. Воно може мати серйозні наслідки для здоров'я, і ​​ось кілька основних причин, через які високий тиск є небезпечним:

Пошкодження судин. Постійний високий тиск може ушкоджувати стінки артерій, роблячи їх менш еластичними та стійкими до тиску крові. Це може призвести до утворення тромбів та вузлів на стінках судин.

Хвороби серця. Гіпертонія одна з основних ризикових чинників розвитку серцевих захворювань. Постійний тиск може призвести до ангіни, інфаркту міокарда, аритмії та ін.

Захворювання нирок. Високий тиск може пошкодити судини нирок, що знижує їхню функціональну активність. В результаті може розвинутись хронічна ниркова недостатність.

Порушення зору. Гіпертензія може викликати різні захворювання очей, такі як глаукома та ретинопатія, що може призвести до погіршення зору або навіть сліпоти.

Інші органи та системи. Гіпертонія може впливати на роботу інших органів та систем, таких як легені, кістковий мозок та нервова система.

Читайте також:

Не поспішайте бігти до майстра: що потрібно зробити, якщо з пилососу почав з'являтися неприємний запах

Це вже справжній рекорд: Кримом з кінця літа прилетіла серйозна кількість дронів. Що там відбувається

Як правильно доглядати за автомобілем узимку. Важливі поради