Якщо вчора ввечері ви вжили значної кількості алкоголю, вранці ваше самопочуття, ймовірно, буде далеко від ідеального. При споживанні великої кількості глінтвейну перед сном та появі негативних відчуттів вранці не варто дивуватися. Гаряче вино, як і інші алкогольні напої, містить етанол, що може викликати дискомфорт.

Про це пише "Express Health".

Алкоголь є токсином та діуретиком, що сприяє втраті вологи з організму, що може призвести до зневоднення. Головною проблемою похмілля багато фахівців вважають саме цей дефіцит рідини. Хоча немає універсальних засобів від похмілля, деякі продукти можуть полегшити стан.

Згідно з доктором Лі, основні дослідження лікування похмілля ще не проведено. Більшість даних ґрунтуються на спостереженнях, які можуть вказувати на користь деяких продуктів.

Цинк та нікотинова кислота можуть допомогти впоратися з похміллям. Цинк сприяє обробці алкоголю в організмі та знижує запалення, що викликається алкоголем.

Джерела цинку включають:

  • устриці;
  • різні види м'яса;
  • птах;
  • морепродукти;
  • цілозернові продукти;
  • волоські горіхи;
  • молочні продукти;
  • яйця.

Також деякі дослідження пов'язують підвищений рівень нікотинової кислоти із менш важкими відчуттями похмілля. Щоб збільшити рівень цієї кислоти, можна включити до свого раціону м'ясні продукти, рибу, птицю, гриби, авокадо та картопля.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві