Різдво - чудове свято, але іноді велика кількість страв може викликати дискомфорт.

Додайте до раціону наступні продукти, щоб повернути собі комфорт, радить дієтолог Роберта Бальдо з Baldo and Mason, пише Express Health.

Імбир

Один із ключових інгредієнтів, рекомендованих дієтологами, – імбир. Маючи природні протизапальні властивості, цей корінь може зняти нудоту. Імбир можна додавати в різні страви або вживати у формі імбирного чаю, елю або низькоцукрових пряників.

Банани

Багаті калієм та клітковиною, банани допомагають підтримувати необхідний баланс рідини та електролітів. Цей доступний фрукт м'яко впливає на шлунок та сприяє виведенню токсинів.

Тости на заквасці

Додавання бананів до тостів на заквасці - простий і ефективний спосіб впоратися з розладом шлунка. Закваска покращує засвоєння та допомагає знизити рівень кислоти у шлунку. Переважно уникати вершкового масла з високим вмістом жиру та цукру.

Звичайні крекери

Крекери – відмінний вибір для покращення стану шлунка після переїдання. М'які та легкозасвоювані, вони допомагають зняти біль та дискомфорт. При виборі крекерів намагайтеся обмежити вміст солі та цукру.

Поради при переїданні:

  • Коли ви відчуваєте, що переїдає, спробуйте пити більше води. Вода може допомогти створити почуття насиченості та зменшити бажання поїдати більше їжі. Також це допоможе покращити процес травлення та полегшити відчуття тяжкості у шлунку.
  • Зробіть невелику паузу перед другим прийомом їжі. Дайте своєму організму час зрозуміти, що він вже наївся. Спробуйте відволіктися від їжі на короткий час, займаючись чимось іншим, і поверніться до їжі тільки якщо відчуєте реальний голод.
  • Спробуйте зменшити розмір порцій і приділяти більше уваги повільному жуванню їжі. Коли ви їсте повільно, ви можете краще оцінити, наскільки ваш шлунок насправді сповнений, і це може запобігти переїданню.

Читайте також:

Допоможе позбавитися тяжкості в шлунку: як полегшити стан при переїданні

Станете нервовими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце

Після бурхливих свят буде корисно: продукти, що зміцнюють печінку