Алкогольне отруєння може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям людини. Якщо пропустити небезпечні симптоми, це може призвести до негативних наслідків.

Про це інформує портал Express.

Лікар Іосуб виділив основні ознаки серйозного отруєння алкоголем та описав стан, що потребує негайної медичної допомоги.

За словами фахівця, багато хто недооцінює серйозність наслідків і не усвідомлює, що ознаки алкогольного отруєння можуть супроводжуватися низкою симптомів, ступінь тяжкості яких зазвичай посилюється.

Лікар заявив, що немає нічого поганого в тому, щоб насолоджуватися святом, але якщо перейти певну грань і переборщити з алкоголем, то це може викликати "руйнівні" наслідки.

Ознаки тяжкого отруєння:

  • Дезорієнтація та плутанина у просторі: Це перша ознака, яку слід сприймати серйозно. Нечітка мова та порушення координації можуть свідчити про надлишок алкоголю, з яким організм людини не справляється.
  • Блювота: Після плутанини свідомості часто виникають нудота та блювання.
  • Гіпотермія або гіпервентиляція: Алкогольне отруєння може спричинити зниження температури тіла (гіпотермія) та прискорене поверхневе дихання (гіпервентиляція).
  • Втрата свідомості: Зі збільшенням рівня алкоголю людина може знепритомніти.
  • Судоми: У тяжких випадках впливу алкоголю на мозок людини можуть виникнути судоми.
  • Повільне або нерегулярне дихання: При алкогольному отруєнні дихання людини може сповільнитися, стати нерегулярним або навіть повністю припинитися, що становить небезпеку для життя.

Важливо пам'ятати, що серйозні симптоми, такі як непритомність, відсутність реакції, судоми або утруднене дихання, можуть виникнути раптово. У таких випадках потрібна термінова медична допомога. Негайний виклик лікарів допоможе запобігти фатальним наслідкам для людини.

Читайте також:

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем

Детоксикація після новорічного застілля: як у домашніх умовах ефективно очистити організм від алкоголю

Ціни багато хто здивує: в Україні хочуть підвищити ціни на алкоголь. Що і скільки буде коштувати