Кімнатні рослини приносять користь, перш за все, очищаючи повітря та створюючи затишок у будинку. Вони також можуть стати стильним акцентом в інтер'єрі.

Експерти відзначають, що деякі рослини можуть допомогти у боротьбі зі стресом, позитивно впливаючи на психіку. Про те, які квіти можуть підняти настрій та позбавити негативу, повідомляється в матеріалі OBOZ.UA.

Хризантема

Осінні хризантеми містять унікальну ароматичну сполуку, аналогічну тому, що є у листі евкаліпта. Дослідження, проведене в Університеті Нагасакі у 2019 році, показало, що аромотерапія з використанням хризантем дійсно сприяє покращенню настрою та короткочасної пам'яті, особливо якщо рослина вирощена в природних умовах.

Сансевієрія

Відома як "тещин мова", сансев'єрія популярна своєю невибагливістю. Вона відмінно росте при слабкому освітленні і не вимагає постійного догляду. Дослідники з Гарвардського університету виявили, що сансев'єрія ефективно очищає повітря від токсинів, що робить її одним із найпродуктивніших з виробництва кисню рослин для дому. Вона сприяє легкості дихання та покращує якість сну.

Спатифіллум

Спатифіллум, часто званий "жіночим щастям", за переказами здатний покращити енергетику будинку і наповнити його радістю. Дослідження показують, що спатифілум ефективно видаляє з повітря толуол та ксилол, речовини, здатні викликати стрес.

Жасмин

Ароматний жасмин має терапевтичні властивості і може використовуватися для профілактики панічних атак, безсоння та депресії. Вдихання аромату жасмину знижує кров'яний тиск та усуває втому.

Лаванда

Лаванда відома своїм заспокійливим впливом. Ефірна олія лаванди застосовується в ароматерапії і може стабілізувати настрій, а також має протисудомні та знеболювальні властивості.

М'ята

Аромат м'яти покращує пам'ять, особливо м'яти перцевої, яку можна вирощувати в горщиках на підвіконні. Листя перцевої м'яти надають протизапальну, заспокійливу та тонізуючу дію.

Алое вера

Алое віра має седативні та снодійні ефекти. Вчені з Тегеранської Школи традиційної медицини заявили, що екстракт алое сприяє глибокому сну та зниженню рівня стресу та тривожності.

Читайте також:

Ви проклинатимете все на світі: які рослини на городі в жодному разі не можна удобрювати золою

Цвілі не буде ні в кімнатах, ні у ванній: які кімнатні рослини потрібно поставити у квартирі

Про щурів на городі або в сараї ви забудете назавжди: названі рослини, які потрібно посадити на ділянці