Ви часто переглядаєте реаліті-шоу про прибирання квартир і думаєте, що ніколи не допустите, щоб ваша квартира виглядала так? Якщо бажання прибрати все докладно виникає вам не частіше, ніж раз на п'ять років, а ідеальний порядок сім разів на тиждень — це не ваше завдання, давайте позбавимось хоча б від цих ознак дуже неохайної господині.

Про це пише Womanlife

Безлад на взуттєвій поличці (або на підлозі)

Якщо ви, на кшталт, як героїня Сари Джесіки Паркер із "Секс у великому місті", маєте слабкість до взуття, це не означає, що його треба виставляти на показ у передпокої. І навіть найкращі туфлі втратять свій шарм, якщо всі вони виставлені в ряд на полиці. І якщо вуличне взуття лежить поруч із домашніми чобітками, це точно не підвищить ваш авторитет як господині.

Брудні дзеркала

Розводи і жирні відбитки пальців на дзеркалах складають враження занедбаності і віднімають вам бали. Навіть якщо вам хочеться зробити селфі перед дзеркалом, краще перед цим його відчистити, адже з брудним скляним полотном справжнє ганебство.

Мильниці з обмилками

Талони на мило - минулий вік. Слизькі обмилки, вкриті плямами від піни, свідчать не про економію, а про неохайність. Якщо вам важко розлучитися з залишками мила, дайте їм інше застосування.

Брудна душова шторка

Сірий наліт і розводи на душовій шторці виглядають не тільки жахливо, але й не дуже гігієнічно. Прасувати та прати шторку після душа — правило, якого варто дотримуватися.

Посуд з нальотом

Сьогодні існує безліч засобів для миття посуду, але недбайлива господиня залишає ложки та тарілки з нальотом жиру. Їсти з таких посудин — сумнівне задоволення, навіть якщо на них подавати шедевр кулінарії.

Старі та «затерті» кухонні рушники

Засмальцьовані та вицвілі прихватки, що висять на видному місці, можуть стати джерелом бактерій. Їх слід прати часто і міняти регулярно.

Криві штори

Навіть найчистіші фіранки можуть зіпсувати враження, якщо їх неправильно розстебнуті чи на них заощаджено на кількості кілець.

Зів'ялі кімнатні квіти

Зів'ялі та занедбані рослини не тільки не прикрашають дім, а й згідно із феншуєм можуть привертати проблеми та брак грошей.

Старі журнали

Нестримана стопка старих журналів не виглядає як дорогий елемент інтер'єру. Вона свідчить про неохайність. Краще приберіть їх у закриту шафу або подайте на переробку.

Невипрана килимова доріжка

Килим, який давно не бачив пральної машини або хоча б щіток, може бути справжнім "героєм" недбалості в домі. Відкладений пил та плями не тільки роблять приміщення менш привабливим, але й можуть призводити до алергічних реакцій. Чистота в деталях — ключ до комфорту в будинку.

Читайте також:

Виручать у критичний момент: поради від господарок, як випрати речі, коли закінчився порошок

Проста порада, яка стане вам у пригоді на кухні: що покласти в каструлю, щоб буряк зварився вдвічі швидше

Чому в автомобілі постійно пітніє одна фара і що з цим можна зробити: поради, які допоможуть заощадити