Постійні відвідування туалету негативно впливають на загальний добробут, часто змушуючи переглядати плани через несподівані обставини.

Як пише "Лацидонтер", знання того, що зробити при діареї, які засоби можна використовувати для пом'якшення симптомів, і які заходи слід уникати, може бути корисним для кожної людини у будь-якій ситуації. Також існує низка засобів, які можуть швидко припинити діарею:

Сорбенти – вони пов'язують токсини та інші шкідливі для здоров'я речовини, виводячи їх з організму найбезпечнішим способом – з випорожненнями.

Препарати, що усувають посилену моторику кишківника. Однак їх слід уникати при діареї, спричиненій отруєнням чи інфекцією.

Інші ферменти можуть допомогти при ферментній недостатності.

Якщо відомо, що стрес викликав розлад шлунка, рекомендується прийняти заспокійливий. Ці засоби можна вживати самостійно або у поєднанні з сорбентами, що зазвичай буває ефективнішим.

Чи слід вдаватися до народних методів?

Вирішувати вам, проте народні рецепти справді ефективні. Головний недолік народних рецептів - потрібен тривалий час очікування полегшення. На відміну від них, аптечні засоби обіцяють швидший та надійніший результат. У разі порушення випорожнення завжди існують певні причини, які необхідно точно виявити та усунути для стійкого покращення стану.

Ось кілька рекомендацій:

  • Виключіть з раціону продукти, багаті на клітковину.
  • Будьте уважні до термінів придатності продуктів для приготування страв.
  • Обмежте тривале приймання лікарських засобів, особливо антибіотиків.
  • Намагайтеся уникати постійних стресів та емоційних потрясінь.
    Для підтримки здоров'я також важливо дотримуватися правил особистої гігієни.

У першу добу з сильною діареєю рекомендується утриматися від їди та віддати перевагу питтю, такі як вода, рисові або трав'яні відвари. Найближчими днями уникайте смаженої, копченої, фастфуду, грибів, здобних та кондитерських виробів, ковбас, консервів та алкоголю. Основний раціон повинен складатися з мінеральної води, яєць, сухарів, супу з рисом на воді, овочевих пюре та киселю.

Читайте також:

Найкреативніший салат у світі: чим замінити компоненти "Олів'є", щоб вийшла смачна страва

Смак, який вас точно здивує: рецепт салату "Олів'є" з крабовими паличками та додаванням яблука

Новорічний салат "Олів'є", від якого всі ахнуть: що потрібно в нього додати, щоб здивувати всіх гостей