Деякі рослини можуть стати чудовим подарунком або декором для дому, але вони можуть стати небезпечними для домашніх тварин.

Mental Floss розповість про сім популярних святкових рослин, які токсично впливають на тварин.

Падуб: Рослина є символом грудневих свят. Однак падуб містить токсини як у рослині, так і в ягодах, що може бути небезпечним для дітей та домашніх тваринок.

Загальні симптоми отруєння падубом: блювання; діарея; слинотеча; болю в животі. Споживання великих кількостей падубу може спричинити судоми та навіть призвести до смертельного результату.

Омела: Романтична рослина, але несе в собі лектини та форотоксини, які можуть спричинити зниження серцевого ритму та АТ. Хоча домашнім тваринам доведеться з'їсти багато омели для серйозної дії, необхідно звернути увагу на симптоми, такі як шлунково-кишкові розлади, слабкість та утруднене дихання.

Пуансетія: Красива рослина святкових квіткових композицій, але сік пуансетії може викликати алергічні реакції у кішок та собак, такі як блювання, слинотеча та подразнення шкіри. Велика кількість рослин може посилити ці симптоми.

Лілії: Популярні у святкових букетах, але навіть невелика кількість лілії може викликати у котів судоми, серцеву аритмію та органну недостатність. Лілії є небезпечними для котів.

Ялинка: Новорічне дерево може бути небезпечним для тварин. Олії з хвої можуть викликати подразнення рота та шлунка, а жуйка гілок може призвести до діареї й навіть кишкових проколів.

Плющ: Використовується у святковому декорі, але вживання плюща тваринами може викликати біль у животі, блювоту і навіть кров у випорожненнях в крайніх випадках.

Лавр: Нейротоксини в лаврі можуть вплинути на функціонування організму і нервів у тварин, навіть призвести до смерті під час поїдання

Читайте також:

Як правильно загадати бажання на Новий рік, щоб воно обов'язково збулося: секретні способи

Радуватиме всі свята: зберігаємо свіжість новорічної ялинки надовго

Дракон схвалить: як прикрасити ялинку, щоб залучити в новому році удачу та багатства