Світлого відтінку тюль на кухні надає їй світлість і затишок, проте згодом на ньому накопичуються бруд і жир, в результаті чого виникає жовтизна і плями, що важко очищаються. Стандартне прання в машині не завжди справляється з цією проблемою.

Знайшовся ефективний лайфхак від OBOZ.UA, який допоможе боротися із забрудненням.

Знадобиться простий розчин із доступних інгредієнтів - господарського мила та кальцинованої соди. Господарське мило – незамінний помічник у прибиранні та пранні, здатне швидко впоратися з найстійкішим брудом. Кальцинована сода також широко використовується в побуті та промисловості.

Процес простий: візьміть миску, налийте в неї два літри теплої води, додайте 100 мл господарського мила та три столові ложки соди. Ретельно перемішайте розчин, замочіть у ньому тюль та додайте ще 5 літрів теплої води. Дозвольте тканині простояти в розчині 5-8 годин.

Після цього добре прополощіть тюль під проточною водою, щоб позбавитися слідів мила. Для максимального ефекту промийте тюль у пральній машині, вибравши відповідний режим. Попереднє замочування допомагає позбутися жирних плям і повернути білий колір тканини. Цей метод робить процес догляду за тюлем простим та ефективним.

Не забувайте, що дотримання чистоти в будинку та догляд за предметами інтер'єру, такими як тюль, безсумнівно, відіграють важливу роль у створенні комфортної та гармонійної обстановки. Адже чистота в будинку надає йому затишку та привабливості. Тюль, як елемент інтер'єру, вносить легкість у приміщення. Регулярне прибирання допомагає зберегти їх первісний вигляд, уникаючи пожовтіння та появи плям.

Читайте також:

Відкрийте секрет м'якості: як не втратити при пранні ніжність ваших рушників

Адже наші бабусі не дарма так робили: навіщо перед пранням кидати сіль на одяг

Як повернути білому одягові колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей: проста хитрість, яка працює