В умовах війни, приросту цін та ворожих обстрілів українці шукають способи зберегти тепло у своїх будинках. Можливо, при відновленні масованих обстрілів критичної інфраструктури уникнути відключень світла і тепла буде складно.

Про це пише "Обозреватель".

Один із способів економії енергії, розказаний експертом, включає в себе використання простого "трюку" із шторами, що, за його словами, може знизити рахунки до 30%. Хелен О'Коннор, менеджер Blinds&Curtains, підкреслила важливість правильного облаштування вікон, оскільки втрати тепла через вікна становлять приблизно 25-30% від загальної енергії, яка використовується в будинках.

У зимові місяці, коли денного світла зазвичай менше, рекомендується закривати штори та жалюзі протягом 18 години дня, щоб зберегти тепло. Закривати штори також корисно, якщо ви не збираєтеся перебувати вдома вдень. За даними Safe Style Windows, близько 18% загального тепла в будинку втрачається через вікна.

Вибір теплових штор з товстою підкладкою допоможе зберегти більше тепла, ніж тонкі матеріали. Римські штори також є чудовим варіантом для захисту від холодного вітру.

Штори, що торкаються підлоги, і ширші за віконну раму мають більше шансів затримувати тепло в будинку, підкреслила Хелен. Енді Керр, засновник Boxt, додав, що ідеальна температура в зимовій кімнаті становить від 18°C ​​до 20°C.

Для запобігання протягам рекомендується використовувати ущільнювачі в рамах, обробляти скло силіконовим герметиком на стиках з рамами, заповнювати щілини в місцях кріплення підвіконь монтажною піною і наклеювати теплозберігаючу плівку на скло.

Читайте також:

Відразу стане затишно і тепло: як швидко нагріти постіль перед сном, якщо в будинку холодно навіть із опаленням

У будинку буде помітне тепліше: що потрібно зробити, якщо батареї погано гріють. Проста хитрість

Тепліше лише біля грубки: як утеплити взуття під час сильних холодів. Прості хитрощі