Хоча досягти рельєфного преса із шістьма кубиками не так складно, підтримання дисципліни у вигляді правильного харчування, тренувань та сну є основою здорового способу життя.

Регулярні тренування сприяють спалюванню калорій та загальній втраті жиру, включаючи область живота. Важливу роль також відіграє правильне харчування, повідомляє GQ.

П'ять ефективних вправ допоможуть зменшити жир на животі та зробити його більш рельєфним:

  1. Планка: Одна з вправ, яка змусить працювати прес протягом 30 сек. Планка зміцнює м'язи черевного пресу. Почніть з утримання протягом 30 сек і поступово збільшуй час. Урізноманітнюйте практику з різними варіаціями планки для активації різних частин тіла.
  2. Підйоми ніг: Ця вправа спрямована на м'язи нижньої частини живота. Потрібно лягти на спину, підняти прямі ноги та повільно опускати їх, не допускаючи дотику до стоп землі. Необхідно виконати три підходи щодо 10 повторень.
  3. Велосипедні скручування: Динамічна вправа, що стосується м'язового каркасу, включаючи прямі та косі м'язи живота. Лежачи на спині, підніміть плечі від землі та піднеси правий лікоть до лівого коліна, витягаючи праву ногу. Повторюйте рух, чергуючи сторони, протягом 10 повторень. Виконай три або п'ять підходів залежно від рівня підготовки.
  4. Скручування з оборотом: Ця вправа чудово підходить для роботи над м'язами живота та косих. Сядьте на підлогу, зігніть ноги в колінах, відірвіть плечі від землі та крутіть тулубом з боку на бік. Виконайте кілька підходів.
  5. Кардіотренування підвищують частоту серцевих скорочень і допомагають спалювати калорії, у тому числі в області живота. Біг, стрибки на скакалці або плавання ефективні для загального здоров'я та зниження рівня жиру в животі.

Додай ці вправи у свою тренувальну програму або виконуй їх регулярно, щоб привести тіло у форму.

Читайте також:

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Таким кубикам на животі будуть заздрити всі: які три вправи допоможуть досягти ідеального преса

Названо три вправи, які допоможуть прибрати жир з живота