Можливо, ви чули приказку: "Снідайте, як король, обідайте, як принц, а вечеряйте, як жебрак". Як мінімум, так каже Ден Брюттнер, дослідник "блакитних зон", де живе найбільше довгожителів.

Про це пише "Eat this, no that".

Радить харчуватися багатим та гострим сніданком

Так, ця порада звучить знайомо і це по-справжньому важливо. Сніданок може вплинути на ваш настрій та загальний стан (якщо ви його пропустите).

Рекомендується розпочати день ситним сніданком, який включає гострі продукти. За словами Брюттнера, сніданок може покращити ваш фізичний та психологічний добробут, а також загальну якість життя.

Для цього до ранкової їжі слід додавати поживні продукти, такі як вівсяна каша, авокадо, яйця, грецький йогурт, ягоди, лосось та горіхи.

Квасоля - довголіття в кожному шматочку

Квасоля рідко з'являється у щоденній дієті, але дарма. Вона може стати чудовим джерелом білка і є ключовим продуктом блакитних зон quot; по всьому світу. Вживання всього 20 г квасолі на день знизить ризик смертності на 7-8%.

Підтримуємо здоров'я горіхами

І остання, але не менш важлива порада – насолоджуйтесь горіхами якнайчастіше, тому що вони дуже корисні. Вони є популярним перекушуванням серед мешканців "блакитних зон".

Крім того, якщо ви вживаєте горіхи щотижня, це знизить ризик серцево-судинних захворювань на 14% та ризик ішемічної хвороби серця на 20%.

Читайте також:

Про таку страву багато хто дізнається вперше: рецепт смачного салату-рулету з крабових паличок та морської капусти з яйцем

Їх називають "Господиня балує": рецепт курячих рулетиків з плавленим сиром, беконом та зеленню

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками