Мийка з нержавіючої сталі – чудовий вибір для вашої кухні. Крім стильного дизайну, вона має низку переваг, включаючи високий рівень гігієнічності. Сталеві поверхні можна легко дезінфікувати, не переймаючись можливими ушкодженнями.

Проте з часом на поверхні з нержавіючої сталі можуть з'являтися плями та наліт, які потрібно видаляти механічним шляхом, якщо ви прагнете зберегти бездоганний вигляд інтер'єру кухні. Порошкові засоби не підходять, тому що вони можуть залишити подряпини на сталі. Існує простий лайфхак, яким можна скористатися, та його компоненти зазвичай доступні у кожному будинку, пише видання OBOZUA.

Ідеальним засобом для механічного чищення нержавіючої сталі є звичайне борошно. Вона досить м'яка, щоб не пошкодити поверхню зі сталі, але при цьому ефективно усуває типові забруднення, наприклад вапняні відкладення від води. Однак важливо розпочати чищення на сухій поверхні.

Для початку ретельно протріть поверхню миття, переконавшись, що на ній немає краплі вологи. В іншому випадку рідина почне взаємодіяти з борошном, утворюючи клейку речовину, яку потрібно відмивати окремо.

Після того як поверхня миття стане повністю сухою, всипте всередину дві столові ложки борошна і візьміть мікрофібру або паперовий рушник. Обережно опрацюйте всю мийку всередині з використанням цього інструменту. Це дозволить позбутися забруднень і надати поверхні природного блиску. Після чищення видаліть борошно якомога ретельніше і позбавтеся від нього, а наліт, що залишився, змийте.

Якщо ви бажаєте додаткового блиску, завершіть процес обробкою нержавіючої сталі олією. Після висушування мийки, нанесіть 2-3 краплі олії та обережно розподіліть його по всій поверхні за допомогою мікрофібри. Таким чином, ваше миття придбає гарний матовий блиск, який, щоправда, збережеться лише до наступного етапу миття посуду або продуктів. Тим не менш, це чудовий спосіб підкреслити красу вашої кухні, особливо якщо у вас гості або планується фотографування на кухні.

Читайте також:

Постійно здається, що зробили їх мало: рецепт гарячих бутербродів з грибами та бринзою

І як можна від такого відмовитися? Рецепт соковитої "свинини-пружинки" з помідорами сиром та грибами

"Ніжні половинки": рецепт кабачків з куркою, грибами та сиром. Це просто дивовижно