Важливо пам'ятати, що далеко не всі продукти підходять для вживання алкоголю. Деякі поєднання можуть серйозно підірвати ваше здоров'я та зіпсувати самопочуття.

Про це повідомляє The Sun.

Фахівець з дієтології, Аманда Сусед, підкреслює, що люди, які споживають алкоголь, часто вживають шкідливі, смажені та гострі продукти, які можуть спричинити печію. Серед таких продуктів:

Шоколад. Цей продукт містить кофеїн, який у поєднанні з алкоголем може негативно впливати на організм. Крім того, шоколад може замаскувати симптоми вживання алкоголю, створюючи помилкове враження, що можна вжити більше.

Смажена їжа. Гостра або смажена їжа може дратувати стінки шлунка, тому рекомендується уникати її перед вживанням алкоголю. Переважно вживати ситні страви, такі як вівсяна каша, м'ясо з овочами, рагу або запечена картопля зі свіжими овочами.

Експерти також радять використовувати закуску до спиртного, таку як гуакамоле, оскільки авокадо є добрим джерелом корисних жирів, що сприяють уповільненню всмоктування алкоголю.

Коли йдеться про вплив алкоголю на організм, близько 20% випитого алкоголю поглинається шлунком, а 80%, що залишилися, прямують у тонку кишку. Швидкість всмоктування залежить від концентрації алкоголю у напої, що впливає швидкість сп'яніння. Печінка зазнає особливої ​​шкоди від алкоголю, тому її захист та мінімізація шкоди стають важливими аспектами.

Для мінімізації збитків від вживання алкоголю рекомендується:

  • Пити багато води, оскільки алкоголь виводить рідину з організму. Рекомендується вживати на 1-2 літри води більше, ніж зазвичай.

  • Повний шлунок сповільнює засвоєння алкоголю, надаючи організму час його поступово виводити.

  • Уникати газованих напоїв, оскільки вуглекислий газ у них прискорює засвоєння алкоголю.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я