Мандарини, які посідають почесне місце серед улюблених фруктів під час новорічних свят, іноді підводять нас своїм смаком. Адже не завжди вдається вибрати на ринках або в магазині стиглі солодкі плоди. Втім, навіть за ретельного відбору іноді трапляється, що вони виявляються несподівано кислими, створюючи незадовільний смаковий досвід.

Про це пише Styler.

Як впоратися з цим непорозумінням і перетворити кислі мандарини на справжнє смачне задоволення, діляться досвідом господині та фахівці.

Визначити кислоту мандаринів на вигляд надзвичайно складно, оскільки вони можуть бути візуально схожі на солодкі. Часто плоди зривають ще не досягнувши зрілості, вирушаючи до продавців з надією, що на шляху вони зазнають природного дозрівання.

Існує кілька способів перетворити кислі мандарини на солодкі:

Спосіб 1. Покладіть мандарини на підвіконня із сонячного боку на 2-3 дні. Таким чином, вони можуть дозріти природним чином, і часто днів достатньо для того, щоб вони стали солодкими.

Спосіб 2. Помістіть мандарини в мікрохвильову піч на 10 хвилин за повної потужності. Це також перетворить їх на солодкі, що можна використовувати, наприклад, для новорічної випічки чи салату.

Спосіб 3. Приготуйте варення з мандаринів за рецептом шеф-кухаря Сергія Джуренка, який включає мандарини, лимон, цукор і, за бажанням, пектин.

Процес приготування варення включає ретельне миття і нарізку мандаринів, приготування сиропу з цедрою лимона, додавання мандаринів і варіння на середньому вогні. Далі слідує упаковка в стерилізовані банки для зберігання.

Таким чином, кислі мандарини можуть бути успішно перетворені на варення, придатне для десертів, млинців, оладок, тостів або як начинка для випічки.

Читайте також:

Як вибрати смачні та якісні крабові палички: хитрощі, про які ви не знали

Українцям розповіли, як дуже швидко перевести пенсію із пошти до свого банку. Інструкція

Багато хто буде здивований: чому в квартирі не рекомендується тримати грошове дерево