Недостатня вентиляція, підвищена вологість, висока температура та викиди токсичних продуктів створюють проблему забруднення повітря у приміщеннях. Токсичні речовини, що вивільняються з лаків, фарб, клеїв та інших матеріалів, що входять до складу меблів, негативно впливають на якість повітря всередині приміщень. З метою покращення цієї ситуації рекомендуємо вам завести у своєму будинку більше кімнатних рослин.

Про це пише Sante Plusmag.

Експерти запевняють, що певні види рослин можуть ефективно боротися з пилом у будинку, а також покращити загальний стан самопочуття членів сім'ї, а також уберегти від проявів алергії.

Експерти відзначають важливість наявності рослин у будинку, підкреслюючи, що вони здатні не лише прикрашати інтер'єр своїми фарбами, але й позитивно впливати на здоров'я.

Які рослини потрібно вибрати для свого будинку?

Наукові дослідження підтверджують, що певні види рослин сприяють покращенню якості повітря у приміщенні. Вони здатні знижувати концентрацію вуглекислого газу, зменшувати викиди формальдегіду та діоксиду азоту. Крім того, вони мають властивість затримувати частинки пилу на поверхні свого листя.

Таким чином, якщо людина має алергію на пилок або домашніх кліщів, наявність певних рослин у будинку стає важливою. Серед таких рослин можна виділити бамбукову пальму (хамедорею), аглаонему, драконове дерево, диявольський плющ (синдапсус) та мирну лілію.

Особливо важливо розміщувати ці рослини біля відкритих дверей та вікон, через які до будинку надходить найбільша кількість пилу. При правильній експозиції вони одержують достатню кількість світла для свого зростання.

Таким чином, завдяки кімнатним рослинам можна забезпечити чистоту в будинку та робочому просторі, що сприятливо впливає на загальне здоров'я та благополуччя.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я