Взимку, через дефіцит вітамінів, нігті стають крихкими і легко ламаються. Відновити здоров'я нігтьової пластини можна, використовуючи косметичні засоби та спеціальні процедури. Давайте розглянемо кілька секретів, які допоможуть вам у цьому.

Про це пише styler.

Чинники, що впливають на зростання нігтів

Швидкість зростання нігтів може сповільнитися з різних причин, переважно пов'язаних із внутрішніми процесами в організмі. Однак травми та пошкодження нігтьової пластини також можуть вплинути.

Важливі фактори:

  1. Гормональні зміни: Підлітковий вік, вагітність, передменструальний період можуть вплинути на зростання нігтів залежно від загального стану здоров'я.
  2. Робота, що призводить до сточування нігтів: Неакуратна робота з клавіатурою, масаж, інші види ручної роботи.
  3. Сувора дієта: Нестача жирів, вуглеводів та вітамінів.
  4. Контакти з хімічними речовинами: Миючі засоби та ін.
  5. Порушення обміну речовин та проблеми з кровообігом.
  6. Гризіння нігтів.

Прискорити зростання нігтів можна за допомогою вітамінів. Найкраще отримувати їх із різноманітного раціону, хоча можна також використовувати спеціальні препарати за призначенням фахівця.

Секрети прискорення росту нігтів

  1. Використання спеціальних емалей та засобів з вітамінами E та D.
  2. Процедури у вигляді ванн і масок. Ці процедури оздоровлюють, зміцнюють і сприяють росту нігтьової пластини, надаючи блиску, зволожуючи та насичуючи вітамінами та маслами.

Рецепти ванночок для нігтів:

  1. Лимонні ванни:

    • Втирання лимонного соку в нігтьову пластину або приготування ванн, розбавивши сік з водою у співвідношенні 1:1. Тримайте кінчики пальців у розчині кілька хвилин.
  2. Відвар реп'яха:

    • Запарити 2 ст. ложки кореня реп'яха в склянці окропу. Залишіть на 1 годину. Підігрійте розчин до зручної температури та опустіть у нього пальці на півгодини. Рекомендується повторювати процедуру щодня.
  3. Перечна маска:

    • Змішайте половину ч. ложки червоного перцю з ч. ложкою меду та 5 краплями лимонного соку. Нанесіть суміш на нігті та тримайте 20-25 хвилин. Змийте теплою водою. Для максимального ефекту повторюйте день.

Доглядайте свої нігті, використовуючи ці прості, але ефективні засоби і процедури.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я