Мікрохвильова піч – невід'ємний аксесуар на кухні. Однак, якщо нехтувати її регулярним чищенням, можна зіткнутися з неприємними наслідками.

Бруд, жир і залишки їжі можуть налипнути на стінки, викликаючи появу неприємного запаху, який може зіпсувати смак страв, що підігріваються.

Однак чищення мікрохвильової печі зовсім не є складним і трудомістким заняттям. Ось кілька ефективних лайфхаків для дезінфекції мікрохвильової печі.

Лайфхак 1: Звільнення від запаху за допомогою лимона

Простий спосіб позбавитися неприємного запаху - використання лимона. Поставте тарілку з лимонами та водою в мікрохвильову піч і увімкніть підігрів. Повторіть процедуру кілька разів, змінюючи тарілку та використовуючи новий лимон щоразу. Після охолодження протріть внутрішні поверхні мікрохвильової печі чистою ганчіркою, змоченою лимонною водою.

Лайфхак 2: Оцет - потужний дезінфектор

Оцет - чудовий дезінфектор. Наповніть тарілку водою та додайте оцет у рівних пропорціях. Змочіть ганчірку в цьому розчині та протріть поверхні мікрохвильової печі. Наприкінці протріть внутрішні стінки вологою губкою.

Лайфхак 3: Регулярне провітрювання

Часто багато хто забуває про те, що мікрохвильову піч потрібно провітрювати після кожного використання протягом мінімум 20 хв. Потім протріть внутрішні поверхні вологою ганчіркою. Також рекомендується використовувати спеціальні кришки або контейнери під час підігріву.

Лайфхак 4: Сода для боротьби із запахами

Розчиніть одну чайну ложку соди в чаші з водою і помістіть в мікрохвильову піч. Запустіть нагрівання на короткий час. Сода допоможе не тільки усунути неприємні запахи, але й пом'якшить забруднення, спростивши подальше чищення.

Лайфхак 5: Експрес-чистка з парою

Наповніть миску водою та додайте кілька крапель лимонного соку. Поставте її всередину мікрохвильової печі і включіть на високу потужність на кілька хвилин. Пара допоможе розм'якшити забруднення, що дозволить легко протерти мікрохвильову піч вологою губкою.

Читайте також:

Їжа може перетворитися на справжню отруту: які продукти не можна гріти у мікрохвильовій печі

Заощаджуйте час на кухні: розумні способи використання мікрохвильової печі

А ви знали про це? Як потрібно поставити тарілку в мікрохвильову піч, щоб їжа нагрілася набагато швидше