Психологи кажуть, що багато людей самі є ворогами щастя, підриваючи його негативними звичками та способом мислення. Це особливо актуально для тих, хто відчуває самотність.

Про це пише Hack Spirit.

Якщо ви знаходитесь в стані самотності і постійно не задоволені своїм життям, можливо, настав час уважно розглянути свої дії, що заважають вашому щастю. Психологи назвали 9 шкідливих моделей мислення, яких варто позбутися:

Припиніть порівнювати себе з іншими

Порівнювання себе з іншими – це деструктивна звичка, особливо в епоху соціальних мереж. Легко відчувати, що щось втрачено, дивлячись на життя друзів чи незнайомців в Інтернеті, які стосуються стосунків. Фокусуйтеся на тому, що приносить вам радість зараз і пам'ятайте, що кожна подорож унікальна.

Припиніть думати, що щастя залежить лише від стосунків

Дуже часто поодинокі люди представляють своє щастя лише через призму майбутніх стосунків. Це хибне переконання піднімає планку очікувань до майбутнього партнера та заважає насолоджуватися життям у теперішньому. Радість і задоволення можна знайти у повсякденності, у хобі та відпочинку.

Припиніть нехтувати дружбою

Міцні дружні зв'язки роблять людей щасливішими, незалежно від того, чи перебувають вони в романтичних відносинах. У пошуках кохання не забувайте про друзів, які пропонують підтримку, дружбу та почуття залучення.

Припиніть хвилюватися про все

Часте переосмислення минулого або занепокоєння про майбутнє при самотності може призвести до стресу та нещастя. Фокусуйтеся на даний момент, займайтеся тим, що приносить радість, і не давайте надмірним думкам контролювати ваше життя.

Не ігноруйте свої інтереси

Самотність – чудова можливість заново відкрити старі хобі та дослідити нові інтереси. Не забувайте про свої пристрасті та захоплення, які приносять не тільки задоволення, а й роблять вас привабливим для інших.

Не будьте надто суворі до себе

Відчуття невпевненості чи незахищеності при самотності може призвести до самокритики. Пам'ятайте, що ваша цінність не зменшується від того, що ви самотні. Будьте ласкаві до себе і дозвольте собі насолоджуватися поточним етапом життя.

Не уникайте самотності

Уникнення самотності, заповнюючи весь вільний час зустрічами та заняттями, відмовляється від самопізнання та рефлексії. Самотність надає простір для саморефлексії та розуміння себе.

Не бійтеся майбутнього

Страх перед невідомим може заважати насолоджуватися поточним моментом. Приймайте справжнє, святкуйте свої здобутки та подолані труднощі. Майбутнє невідоме всім, і боятися його марно.

Не ототожнюйте відсутність відносин із самотністю

Самотність не обов'язково пов'язана з відсутністю стосунків. Воно може бути періодом самопізнання та зростання. Не соромтеся використовувати цей час на свою користь, поглиблюючи зв'язок із самим собою та навколишнім світом.

Читайте також:

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності

Перестаньте собі шкодити: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я

Багато хто п'є його щодня: названий найнебезпечніший для здоров'я чай - загрожує хворобами