Пробудження рано-вранці є необхідністю для багатьох людей. Можна навчитися вставати без будильника, щоб не викликало дискомфорту. Головне – знати кілька секретів.

Про це повідомляє "Eat this, no that".

Можливо, ви чули, що ви ранкова людина, чи ні. Однак, насправді це не так. Хоча хронотипи існують, це означає, що не можна навчитися вставати рано і навіть отримувати від цього задоволення. Експерт Алекса Меллардо поділилася, як це можна зробити.

Починайте поступово. Перетворитися на ранкову людину не відбувається миттєво. Це поступовий процес, тому почніть з поступового перенесення часу пробудження. Таким чином, дасте організму час адаптуватися до нового розкладу, а стійкий підхід полегшить процес переходу.

Не ставте себе на невдачу від початку. Виберіть кілька днів на тиждень для пробудження рано і визначте рутину вечірніх та ранкових процедур, які допоможуть вам досягти успіху, порадила дієтолог Дестіні Муді.

Відмовтеся від штор. Прокидатися у темряві вкрай складно. Якщо сонце світить прямо у вікно, це допоможе вам прокинутися природним чином і синхронізувати внутрішній годинник з навколишнім середовищем.

Підіймайтесь одразу, як тільки задзвонить будильник. Як важко відмовитись від кнопки "відкласти"! Щоб стати ранковою людиною, необхідно подолати цю спокусу. Щоб прокидатися рано, потрібно вставати відразу після будильника. Млявість і розгубленість після пробудження, які називають інерцією сну, збільшуються при використанні функції відкладення на будильнику, оскільки це порушує спокійний сон. Отже, ви будете краще почуватися, якщо встанете з ліжка негайно.

Виберіть приємний будильник, який не викликає у вас неприємних відчуттів. Спробуйте знайти мелодію або пісню, яка допоможе вам ніжно прокинутися, а не кине з ліжка у стресі.

Гучні і різкі звуки будильника можуть бути ефективними, тому що миттєво будять вас, але часто це призводить до того, що ваш організм починає день у стресі через адреналін, вироблений при пробудженні, ще до того, як ви навіть встанете з ліжка.

Не переборщуйте зі сном у вихідні дні. Постійність має ключове значення для встановлення внутрішнього годинника. Не намагайтеся переспати у вихідні та намагайтеся прокидатися приблизно в той самий час, щоб ваш організм міг встановити стабільний ритм протягом усього тижня.

Розслабтеся ввечері. Плавна та злагоджена ранкова рутина починається ще ввечері. Плануйте заздалегідь, як мине ваш ранок, створюйте заспокійливу атмосферу перед сном, щоб вашому тілу було легше розслабитися.

Для того, щоб легко прокидатися вранці, вам необхідно спати принаймні 7-8 годин на добу. Слідкуйте за своїм розкладом, щоб лягати вчасно та не порушувати його.

Читайте також:

Відкрийте секрет м'якості: як не втратити при пранні ніжність ваших рушників

Адже наші бабусі не дарма так робили: навіщо перед пранням кидати сіль на одяг

Як повернути білому одягу колишній колір, якщо він при пранні пофарбувався від інших речей: проста хитрість, яка працює