Щоб уникнути передчасного засихання головок часнику та зберегти їх корисні якості, можна слідувати таким простим, але ефективним методам:

Процес сушіння.

Якщо ви виростили часник самостійно, залиште свіжовикопані головки часнику на землі на кілька годин, щоб вони висохли.

Куплений на ринку або в магазині часник, що вже висушений і очищений, додаткової обробки не вимагає.

Способи зберігання.

Вибирайте між холодним та теплим способом зберігання залежно від типу часнику:

Для озимого часнику підходить холодний спосіб зберігання при температурі 2-3 градуси нижче нуля і вологості 50-70%.

Як для ярого, так і озимого часнику можна використовувати тепле зберігання при температурі 18-20 градусів вище нуля і вологості повітря 75-80%.

Плетіння та підвішування.

При зберіганні у косах не обрізайте стебла після висихання. Заплетіть часник і складіть його в сіточку чи колготки.

Плетений часник можна зберігати підвішеним або помістити в контейнер з отворами.

Контейнерне зберігання.

Інший варіант - зберігати часник у скляній банці, пересипаючи кожен шар борошном або сіллю. Переконайтеся, що борошно або сіль використовуються як останній шар.

Парафінове покриття (опціонально).

Для тих, хто готовий докласти додаткових зусиль, можна зробити парафінове покриття для більш надійного зберігання.

Опустіть головки часнику в розтоплений на водяній бані парафін на кілька секунд.

Ретельно висушіть часник і зберігайте його підвішеним або складеним у коробці в темному місці, що провітрюється.

Дотримання цих методів допоможе продовжити термін зберігання часнику і зберегти його смак та корисні властивості до весни.

Читайте також:

18% від усіх доходів: у Кабміні розповіли, чи вводитимуть новий податок для українців

Яким має бути стаж цього року, щоб вийти на пенсію у 60 років: роз'яснення

І будильник не знадобиться: як навчитися прокидатися рано – перевірені методи