Килими в будинку – це не тільки затишок та комфорт, але й, за бажання, додаткові труднощі з доглядом за ними. Ось кілька лайфхаків, як швидко і легко позбутися забруднень всього за 7 хвилин.

Про це пише elegantwoman.kyiv.ua.

Підтримка чистоти килима починається з ретельного проходу пилососа на його поверхні. Далі, для очищення, готуємо спеціальний засіб. Вам знадобиться відро теплої води, пральний порошок та аміак – працюйте з цими компонентами у рукавичках.

Заливаємо теплу воду у відро і додаємо 3 столові ложки прального порошку та 1 ложку аміаку. Ретельно перемішуємо. Потім за допомогою щітки втираємо розчин, що вийшов, в найбільш забруднені ділянки і плями на килимі. Цей метод швидко та ефективно позбавляє плям. Через 7 хвилин оброблені ділянки промити чистою водою. Килим буде виглядати ідеально чистим.

Додамо, що такий підхід дозволяє підтримувати чистоту в будинку, особливо актуально, якщо у вас є домашні вихованці. Регулярна гігієнічна обробка килимів допомагає зберегти їхній привабливий вигляд і продовжити термін служби, створюючи в будинку затишний і чистий простір.

Чистота килимів справді важлива для здоров'я та комфорту в будинку. Чисті килими сприяють поліпшенню якості повітря, запобігають зносу матеріалу і створюють затишок в інтер'єрі. Вони також допомагають запобігти появі плям і запахів, особливо, якщо у вас є домашні вихованці. Таким чином, регулярний догляд за килимами не тільки подовжує їхній термін служби, а й підтримує загальний добробут сім'ї, створюючи чисту та свіжу атмосферу в будинку.

Читайте також:

Більше не витрачаємо багато сил і часу: методи легкого та швидкого прибирання

Як перетворити прибирання житла із звичайної побутової рутини на приємне заняття

Є на кожній кухні і не тільки: чим швидко відмити руки після чищення маслюків