Щоденні звички мають величезний вплив на стан нашого здоров'я, і ​​настання нового року - чудовий час для впровадження корисних "ритуалів", що сприяють зміцненню організму та покращенню самопочуття.

Про це розповів дієтолог Олег Швець у Facebook.

Експертпропонує 12 звичок, яких слід дотримуватися в новому році, щоб досягти значного покращення здоров'я.

  1. Снідайте щодня: Ранковий прийом їжі стимулює метаболізм і запобігає переїданню. Здоровий сніданок позитивно позначається на працездатності дорослих та навчальних успіхів дітей.

  2. Плануйте харчування: Планування харчування допомагає заощаджувати час і гроші, а також дозволяє зосереджуватися на цілях та потребах. Контроль за приготуванням страв допомагає підтримувати здорове харчування.

  3. Пийте багато води: Постійне вживання води – одна з найкорисніших звичок, що сприяють не лише загальному здоров'ю, а й зниженню ваги. Уникайте солодких та калорійних напоїв.

  4. Рухайте: Будь-яка можливість для підвищення активності протягом дня – відмінна звичка для тіла та розуму. Навіть невелика ходьба щодня може впоратися із поганим настроєм.

  5. Робіть перерву від гаджетів: Встановіть певний час для відключення від телефону та ноутбука, звільняючи час для інших занять. Це може включати прогулянки, читання або приготування їжі.

  6. Вчіть нове: Опанування нових навичок підтримує здоров'я мозку. Танцювальні заняття, творчий лист, покращення володіння мовами – все це сприяє розумовій активності та уповільнює старіння мозку.

  7. Не куріть: Відмова від куріння є серйозним кроком для покращення здоров'я. Організм швидко відновлюється після припинення, що знижує ризик серцево-судинних захворювань.

  8. Нормалізуйте сон: Якісний сон позитивно впливає на настрій, пам'ять та концентрацію, а також знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

  9. Тренуйтеся: Силові тренування допомагають зміцнити м'язи та спалювати калорії. Тренування також сприяють схуднення та покращують здоров'я серця та кісток.

  10. Проводьте час на відкритому повітрі: Кілька хвилин на сонці сприяють підвищенню рівня вітаміну D та покращують настрій. Природа також сприяє активності та руху.

  11. Зберігайте рівновагу: Хороша рівновага сприяє кращому м'язовому тонусу, підтримує здоров'я серця та підвищує впевненість. Практика йоги або тай чи може допомогти поліпшити баланс.

  12. Будьте усвідомленими: Усвідомленість знижує стрес, полегшує біль та покращує настрій. Регулярна медитація може мати позитивний вплив на частини мозку, відповідальні за емоції, навчання та пам'ять.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я