Підтримка здоров'я шкіри в зимовий час потребує особливої ​​уваги до низки нюансів. Варто знати кілька простих правил, щоб уникнути неприємних наслідків.

Про це повідомляє Instagram медичної спільноти Svij.doc.

Дерматолог Вікторія Миронюк підкреслює, що низькі температури, зміни вологості та сухе тепло від радіаторів можуть спричинити сухість шкіри та загострення хронічних дерматологічних захворювань. Як правила ці фактори супроводжуються лущенням і свербінням шкіри. А це - правильна ознака того, що ви неправильно її доглядаєте або ж цей догляд недостатній.

Поради експерта з догляду за шкірою взимку включають:

  1. Крем з керамідами: Використання крему з жирними кислотами є важливим для підтримки шкірного бар'єру в холодні місяці. Тільки не надумайте наносити його безпосередньо перед виходом з дому.

  2. Запобігання зневодненню: У догляді слід додавати тонер, сироватку або маску з гіалуроновою кислотою, а також зволожуючий крем. Ці кошти можна використати щодня.

  3. Емоленти для тіла: Емоленти допомагають пом'якшувати та усувати лущення, покращуючи стан шкіри.

  4. Уникнення надмірної ексфоліації: Відлущування повинно бути помірним, щоб уникнути мікротріщин у шкірному бар'єрі. Від салонних пілінгів і агресивних масок, що відлущують, краще відмовитися до весни.

  5. Зволоження повітря: Інвестиції в зволожувач повітря допоможуть впоратися із сухим теплом та нестачею вологості в приміщенні.

Додаткові "корисні звички" у догляді за шкірою в зимовий період включають вживання достатньої кількості рідини, використання теплої, а не гарячої води для душу та вмивання, а також уникнення частих контрастних процедур, оскільки перепади температур можуть негативно впливати на бар'єр шкіри.

Читайте також:

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності

Перестаньте собі шкодити: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я

Багато хто п'є його щодня: названий найнебезпечніший для здоров'я чай - загрожує хворобами