Багато людей звикли зливати окріп у раковину після приготування їжі. Це може здатися безпечним, але насправді це може завдати шкоди трубам.

Докладніше про те, чому ніколи не можна виливати окріп в кухонну раковину, читайте в нашому матеріалі.

Сучасні труби здебільшого зроблені з пластику. Пластикові труби легкі, гнучкі, нержавіючі та прості в установці. Однак вони не призначені для контакту із гарячою водою.

Під впливом окропу пластикові труби починають розшаровуватися. У результаті з'являється текти. Пластикові труби розраховані на контакт із водою, температура якої не вище 60-65 градусів Цельсія.

Чавунні труби, які раніше використовувалися для водопроводу, також не люблять окріп. При постійному різкому перепаді температур метал втомлюється і труба може луснути.

Крім того, окріп може пошкодити і унітаз. Керамічні вироби не призначені для високих температур. Навіть якщо ви відразу спустите холодну воду з бачка, унітаз може тріснути.

Заливати окріп холодною водою теж не рекомендується. Це не допоможе зберегти труби. Навпаки, різкий перепад температури може лише посилити ситуацію.

Щоб уникнути пошкодження труб, потрібно просто почекати. Дайте окропу охолонути бодай п'ять хвилин перед зливом. Або додайте в нього холодну воду, злийте в раковину, а потім спустіть холодну воду з бачка унітазу.

Ось кілька порад, які допоможуть вам зберегти труби:

  • Не зливайте окріп у раковину.
  • Якщо ви випадково вилили окріп у раковину, дайте йому охолонути хоча б п'ять хвилин.
  • Не зливайте окріп в унітаз.
  • Якщо ви зливаєте окріп в унітаз, відразу ж спустіть холодну воду з бачка.

Дотримуючись цих порад, ви зможете продовжити термін служби труб та уникнути дорогого ремонту.

Читайте також:

Як заточити кухонні ножі за допомогою звичайного рису. Простий лайфхак

Як швидко очистити варені яйця: цікавий лайфхак, про який багато хто не знав

Простий лайфхак: як заточити в домашніх умовах терку, що затупилась.